Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2006

shangri-la [la la]


1965. οι shangri-las ήταν δυο ζευγάρια αδελφών απ' το queens, στη νέα υόρκη, μέχρι που η betty weiss αποχώρησε για να τις αφήσει τρίο, με την αδελφή της, την mary weiss στην πρώτη φωνή. μέχρι το 68 που διαλύθηκαν τραγούδησαν μερικά από τα πιο δραματικά, όμορφα τραγούδια των sixties, το θανατερό remember [walking in the sand], το can't go home anymore, το teen drama που τα επόμενα χρόνια έγινε ο ύμνος των απανταχού μηχανόβιων leader of the pack [δεν είχα προσέξει ποτέ τι έλεγε, μέχρι που είδα μια συγκλονιστική ερμηνεία του σε drag show! με την queen να δίνει ρεσιτάλ και το κοινό να πλαντάζει στο κλάμα, τύφλα να' χουν οι σκηνές του lynch].
το 1977 έκαναν μια προσπάθεια για reunion, αλλά δεν ευδοκίμησε, το άλμπουμ στη sire δεν κυκλοφόρησε ποτέ. στη συνέχεια, πέθαναν και οι δύο δίδυμες αδελφές mary-ann + margie ganser και οι shangri-las έμειναν και θα μείνουν για πάντα στο 68.
η mary weiss εμφανίστηκε τελευταία φορά στη διασκευή που είχαν κάνει οι aerosmith στο remember [απαπα, oi aerosmith το remember!] και σήμερα είναι alive and kicking. στο τελευταίο mojo διαβάζω ότι επιστρέφει στη μουσική, με παραγωγούς τους greg cartwright & billy miller και ηχογραφεί καινούργια τραγούδια. μπορεί να είναι όπως όλων των σιτεμένων σταρ που επιμένουν να βγάζουν δίσκους: ΒΑΡΕΤΟΣ. μερικούς θρύλους όμως [οι shangri-las έγιναν θρύλος] είναι άσκοπο να τους κρίνεις. από σεβασμό και μόνο. θα έχει ενδιαφέρον να την ξανακούσει κανείς μετά από 28 χρόνια.
[και ο δίσκος του dylan δεν είναι καθόλου κακός. τελικά.]

Δεν υπάρχουν σχόλια: