Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006

more νικήτας

"Η κατάσταση στην ελληνική δισκογραφία είναι πολύ άγρια. Γι' αυτό και δεν υπάρχουν γκρουπ. Έξω η ιστορία τα τελευταία 60 χρόνια κυλάει παράγοντας πολιτισμό, εδώ κυλάει με εκλάμψεις και ένα δίσκο κάθε 10 χρόνια από ανθρώπους που κάνουν κατάθεση ψυχής. Δεν υπάρχει συνέχεια. Τίποτα δεν εξελίσσεται. Πατάμε απλά στην παγκόσμια κληρονομιά.
Εσύ τί πιστεύεις; Ότι είμαι το καλό παιδί της ελληνικής μουσικής που θα μπορούσε να ανοίγει το πρόγραμμα της Αρβανιτάκη; Θα είχε γίνει ήδη αν ήμουν. Η συνεργασία μου μαζί της δεν ευδοκίμησε. Η Αρβανιτάκη ήταν μια μικρή απογοήτευση. Το σοβαρό, έντιμο και φαινομενικά καλόγουστο image της ξέρεις τί είναι στην πραγματικότητα; Μία παγιωμένη, που έχει παραμείνει πιστή στην εικόνα της. Όσο για το καλόγουστο, να μου επιτρέψεις να έχω αμφιβολίες. Πολύ γκρίνια και στενομυαλιά. Είναι μια επαρχιώτισσα ντίβα, απλά μια τραγουδίστρια. Δεν γράφει μουσική, δεν γράφει στίχους, δεν έχει έλεγχο της αισθητικής, έχει στυλίστρια, σκηνοθέτες, συμβούλους. Αυτό το είδος του καλλιτέχνη στην Ελλάδα είναι το 95%. Δεν είναι αυτό καλλιτέχνης.
Και η mainstream σκηνή στην Ελλάδα είναι για τον πούτσο.
Απ' όσους ξέρω, μόνο ο Μάλαμας αξίζει..."

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους πάρακάτω στίχους ποιός τους τραγουδάει στο Φοβάμαι;

"Δεν είναι ο κόσμος σου αυτός
Είναι διαφορετικός
σου είχα πει, μια νυχτιά, θυμάμαι
πως ότι φαίνεται Είναι αλλιώς
κι ότι φτιάχνεις ουρανός
με βροχή και φωτιά, φοβάμαι."


Αν δεν του άρεσαν οι στυλίστες και οι σύμβουλοι ας διάλεγε άλλη ντίβα να τους τραγουδήσει. Ουπς, ξέχασα.. Ο Νικήτας πρέπει να παίξει το ρολάκι του αντικομφορμιστή χιπχοπά.

Ανώνυμος είπε...

γράφω αυτό το κόμεντ ΠΡΙΝ διαβάσω τη συνέντευξη του νικήτα στο lifo αλλά αυτό το 'επαρχιώτισσα ντίβα' λίγο με κρατάει απ'το να πάρω ταξί κ να τρέξω στο κέντρο για να το βρω!
ο θεός να μου κόβει δευτερόλεπτα και να του δίνει λεπτά (για να μην είμαστε και unrealistic.. άλλωστε θεός δεν υπάρχει..)
αν υποψιαστώ ότι αναφέρεται και σε άλλες πjοτικές (sic) (sick) (χικ) ντίβες με τον τρόπο που τους αξίζει (ξέρετε ποιες είναι, μη μολύνω το keyboard μου πρωινιάτικα..) τότε μέχρι που κατεβ... εεεε αγοράζω το σιντί του!

υγ:καλό και ΑΠΛΟ το lifomag.gr

Ανώνυμος είπε...

Monsieur,

γνωρίζω βέβαια καλά οτι δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω τέτοιες ερωτήσεις αλλά επίτρεψέ μου...γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως τα πιο ζωντανά κομμάτια της συνέντευξης αυτής, με τις απόψεις ενός ανθρώπου που έζησε μερικά πράγματα από τα μέσα κι ως βιωματικές θα ενδίεφεραν περισσότερο τους αναγνώστες, "κόβονται" από την έντυπη έκδοση η οποία θα διαβαζόταν σίγουρα απο πολύ περισσότερα μάτια, και ανεβάζονται μονάχα στο νετ. Είναι η "αιρετικότητα", η "καυστικότητα" τους που τα θέτει εκτός; Θέμα χώρου; Υπάρχουν κάποια κριτήρια άλλα με τα οποία έγινε η επιλογή;

Φιλικά και καλοπροαίρετα (και πάλι συγγνώμη για την απροσκλητη ερώτηση)

Ανώνυμος είπε...

είναι καθαρά θέμα χώρου, το editing είναι πάντα οδυνηρό. στο site υπάρχει ολόκληρη.

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα..
η εγγενής αναλγησία του "μοντάζ"...Τουλάχιστον υπάρχουν τα δύο κομμάτια στα "extras"
της ηεκτρονικής έκδοσης.
Ευχαριστώ για την καλοπροαίρετη απάντηση.
:)