Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006

more non linear views

Από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο που κρατάει αυτή η συλλογή, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια κάψουλα και αρχίζεις να βουλιάζεις μέσα στον ωκεανό του ήχου, όπως τον περιέγραψε ο David Toop. Θα ταξιδέψεις σε φουτουριστικούς κόσμους γεμάτους από αστικές βιομηχανοποιημένες μελωδίες, θα συναντήσεις τον κόσμο του “blade runner” και του “brazil” και θα πας πίσω στον χρόνο όπου τα οράματα του Karlheinz Stockhausenοι αρχίζουν να εφαρμόζονται, ενώ προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις ότι όλα αυτά είναι στο παρών και συμβαίνουν δίπλα σου.
Στο ενδιάμεσο θα κάνεις μια μικρή στάση στο εργοστάσιο της Warp, οι Boards of Canada και ο Aphex Twin σε τραβάνε από το χέρι. Εσύ θες να συνεχίζεις το ταξίδι σου, να πάρεις το τρένο για τον επόμενο σταθμό. Στάση Constellation, αρχίζει να σκοτεινιάζει. Βουτάς μέσα στον μινιμαλισμό για να κατευθυνθείς προς το προάστιο της Type για να τραβήξεις μερικές pollaroid. Οι εικόνες στο παράθυρο του τρένου γίνονται σκιές και συνεχίζεις ακάθεκτος προς την Leaf. Ούτε εκεί ησυχάζεις. Θες να συνεχίσεις την περιπλάνηση σου. Κατευθύνεσαι προς την Morr Music. Ξαποσταίνεις λίγο, για να ολοκληρώσεις το ταξίδι σου προς Θεσσαλονίκη. Εκεί θα συναντήσεις την παρέα που βρίσκεται πίσω από τα ψηφιακά αυλάκια της “Non Linear Views”. Τους ευχαριστείς για όλο αυτό το μαγικό ταξίδι που σου πρόσφεραν, γίνεσαι ένα με αυτούς ακούτε μαζί μουσική στο παλιό σπίτι της Granny Records, σου βάζουν να ακούσεις όλες τους τις δουλειές είτε κυκλοφορούν είτε βρίσκονται στην πρωτόλεια μορφή.
O χρόνος του cd όμως τελειώνει, ξυπνάς σιγά σιγά και αναρωτιέσαι τι είναι όλο αυτό που άκουσα. Πρόκειται για δουλειά νέων ελλήνων ή για δουλειά καταξιωμένων μουσικών του εξωτερικού. Το μάτι σου πέφτει στο tracklist και καταλαβαίνεις….
Το κλισέ, ότι το “Non Linear Views” είναι ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει στη νέα ηλεκτρονική ελληνική σκηνή το 2006, νομίζω ότι δεν είναι αρκετό…
[Άγγελος Κ. tranzistor.gr]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Good Luck Mr. Gorsky - Brilliant Marbles--->sto topten tou rodonfm gia ton july

Ανώνυμος είπε...

http://www.atraktos.net/article.asp?cat=4&article=10885
kai ayti