Σάββατο 22 Ιουλίου 2006

no money, just love

"Ο Θεός είχε ξεχωριστά σχέδια για μένα. Μου έδωσε ένα ξεχωριστό ταλέντο, έτσι που να μπορώ να σχετίζομαι με ανθρώπους από κάθε κουλτούρα. Ανακάλυψα ότι το μόνο κοινό κυρίαρχο στοιχείο στους ανθρώπους ήταν η αγάπη. Επειδή, ασχέτως των εμποδίων που πολεμάμε, τα κοινωνικά προβλήματα και η φτώχεια συνοψίζονται στον παράγοντα της αγάπης. Και πιστεύω ότι στη ζωή μου αυτό το κατάφερα.
Όταν ήμουν πολύ νέος, οι άνθρωποί μου, οι φτωχοί, δεν είχαμε την ευκαιρία να διδαχτούμε μουσική με το σωστό τρόπο. Δεν υπήρχαν τα όργανα για να παίξουμε. Έπαιζα φυσαρμόνικα, ίσως να έβλεπες και κάποιον να παίζει κιθάρα, αλλά μέχρι εκεί έφτανε. Το μόνο πνευστό που έβλεπες να παίζει κάποιος αφροαμερικάνος εκείνες τις μέρες ήταν η σάλπιγγα, κι αυτό αν κάποιο παιδί ήταν στους προσκόπους. Τα μαθήματα μουσικής ήταν κάτι ανήκουστο. Μερικές φορές ίσως να έβρισκες κάποιο δάσκαλο να κάνει μαθήματα μουσικής στο γιο κάποιου άλλου δασκάλου ή στο γιο κάποιου παπά. Ο ελεγκτής του τρένου είχε τη δυνατότητα να στείλει τα παιδιά του σε μουσικό σχολείο. Αυτό ήταν κάτι ασυνήθιστο για μας. Επίσης, το να έχει κάποιος ηλεκτρικές λάμπες, το να έχει ραδιόφωνο…Δεν είχαμε τίποτα απ αυτά, δεν είχαμε καν τουαλέτα μέσα στο σπίτι…
Έτσι είπα: «Θα αποκτήσω κοινωνική θέση, είναι ανάγκη για μένα…» "
[James Brown, 1991, μετά το come back. Την τελευταία φορά που άκουσα γι αυτόν είχε δείρει την 33χρονη γυναίκα του και τον είχαν χώσει στη φυλακή. Το έχει βαρύ το χέρι είναι η αλήθεια, τις περισσότερες φορές που τον συνέλαβαν ήταν για ξυλοδαρμό. Κατά προτίμηση συζύγου. Αν έδινε τέτοιες αφορμές στα γεροντάματα, θα ήταν μέγιστος. Είναι μέγιστος. Αυτά τα περί μαύρου Elvis Presley είναι σαχλαμάρες.
«Έχω λεφτά, τώρα χρειάζομαι αγάπη, έχω λεφτά, δεν θέλω άλλα, όταν βρω την αγάπη θα είμαι ευτυχισμένος», ακόμα κι αν δεν το εννοούσε ήταν ο πρώτος στίχος του που πρόσεξα και τον είχα συμπαθήσει. Και στο Λυκαβηττό πριν από μερικά χρόνια όταν τον πέτυχα κάτω απ’ τη σκάλα με ένα γαλάζιο κοστούμι που θύμιζε τον Φλωρινώτη, αυτό μου έγραψε πάνω στο εισιτήριο: No money, just love!]...
φυλακισμένος της αγάπης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

no money just love - to kalytero aytografo!

Ανώνυμος είπε...

ο james και ο Φλωρινιώτης ράβουν στον ίδιο ράφτη τα κουστούμια. τσεκαρισμένο. κι εγώ θα ήθελα να τον δω στον Λυκαβηττό, αλλά no money, just love.
:)

Ανώνυμος είπε...

πότε παίζει στο Λυκαβηττό; Υπάρχουν και τα βράχια, no need for money. Just Love.

Ανώνυμος είπε...

άργησα να δω το comment, απόψε έπαιζε, ελπίζω να το έμαθες.