Κυριακή 23 Ιουλίου 2006

κουνήσου λιγάκι...

Είναι διασκεδαστικά τα σχόλια που αφήνουν στο forum του ilx.wh3rd.net για το νέο άλμπουμ των basement jaxx, το οποίο κυκλοφορεί στα μέσα του Σεπτέμβρη. Δεν έχει ούτε καν το single κυκλοφορήσει ακόμα, βγαίνει στις 28 Αυγούστου [το hush boy] και τα σχόλια είναι ήδη αμέτρητα. Καλό; Κακό; Καλύτερο απ' το προηγούμενό τους; Θα πουλήσει; Η περσινή συλλογή με τις επιτυχίες τους ήταν απ' τους δίσκους που πούλησαν περισσότερο στην Αγγλία, νομίζω ότι ειναι κι οι μόνοι dance superstars που διαθέτει, τώρα που ούτε underworld υπάρχουν, ούτε orbital, ούτε leftfield. Αυτό το καλοκαίρι περιοδεύουν στην Ευρώπη με τον Robbie Williams και κλέβουν τις εντυπώσεις.
Το single τους θυμίζει καρναβάλι, οι φωνές ειναι πολύ καλές, οι ρυθμοί έντονοι, ωστόσο, όπως όλοι οι δίσκοι που βγαίνουν μετά από τέτοια μεγάλη επιτυχία, είναι επικίνδυνοι. Είναι ένα καθαρά χορευτικό άλμπουμ το crazy itch radio, με ήχο που ακούγεται εμπορικός, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολος. Όλα αυτά τα οριεντάλ στοιχεία του προηγούμενου έχουν χαλαρώσει, μόνο στο hey you υπάρχει έντονος βαλκανικός ήχος [που θυμίζει μπρέκοβιτς με beat και είναι ένα θλιμμένο τραγούδι] έχουν δώσει τη θέση τους σε ρυθμούς calypso και soca, διακριτικά, αλλά πάνω σε φρενήρη beat που σε ζαλίζουν. Pure basement jaxx, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο...
"Somma demma fools dey never knew da rools dey never did go to basement jaxx skool" -τα είπε όλα ο πιτσιρικάς σε μια σειρά κι "έγραψε"!
[έι εσύ! μην ρίχνεις τα δάκρυά σου πάνω μου...]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι το καλύτερο άλμπουμ τους, και το hey you γαμάει! γιατί δεν ήσουν χθες στον Tiesto;

Ανώνυμος είπε...

tiesto sucks!!!