Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006

what's happening?

A wolf in sheep's clothes. η επιστροφή της Josephine Foster με εφτά διασκευασμένα γερμανικά τραγούδια του 19ου αιώνα, τραγουδισμένα μάλιστα στην πρωτότυπη γλώσσα τους, με στίχους γραμμένους απ' τον Goethe και μουσική των Brahms, Schubert, Schumman και Hugo Wolf! H Foster συνοδεύει τη φωνή της με ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες και μετατρέπει τα παλιά art τραγούδια σε φολκ μπαλάντες, πομπώδεις και γκόθικ, σκοτεινές, θανατερές, με τη μεγαλοπρέπεια που τους αρμόζει [;]. Πολύ creepy όμως ρε φίλε μου, τι το ήθελα αυτό απόψε! Ακούω το δίσκο βλέποντας τα τρομακτικά σενάρια πυρηνικού ολέθρου στα δελτία ειδήσεων και νομίζω ότι ζω έναν εφιάλτη. Βρέχει, με έχει διαλύσει η αλλεργία, μου χάλασε το DVD player, ανακάλυψα πριν από λίγο ότι έχω ξεχάσει να γράφω με στυλό. Τα γράμματα που γράφω πια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, γράφω σαν αγράμματος, τσάμπα το ξύλο που έφαγα για να γίνω καλλιγράφος στο δημοτικό. [Με έφαγε το πληκτρολόγιο].
Oι Xiu Xiu φοβήθηκαν τον πόλεμο και δεν θα παίξουν απόψε, αναβάλλονται για την Πρωτομαγιά, για να δούμε, οι Dead Prez ελπίζω να παίξουν κανονικά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το περίμενα αυτό το ποστ, είχα την εντύπωση ότι είχες αναφερθεί παλιότερα.

Απίστευτο άλμπουμ, απόκοσμες διασκευές, ειδικά οι ηλεκτρικές κιθάρες μοιάζουν να έρχονται κατευθείαν από τον άλλο κόσμο!! Ταιριάζει με την αλλαγή του καιρού, με την άσχημη πολιτική κατάσταση, με το γκρι παντού...

Από την επόμενη βδομάδα σκοπεύω να βρω τις ορίτζιναλ εκδοχές των τραγουδιών αν ενδιαφέρεται κανείς μου αφήνει μήνυμα εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Gamwto gamwwwwto!!! :(((