Τετάρτη, 5 Απριλίου 2006

contemporary traditions


Biomass
O Biomass είναι ένα «ηχο-φαρμακολογικό» project που μιξάρει skelektrikal dub, minimal ambient, πολιτική και αλχημεία με απλούς τρόπους. DJ, παραγωγός και performer, έχει παρουσιάσει δουλειά σε φεστιβάλ, clubs, ακατοίκητα σπίτια και κέντρα ψυχαγωγίας. Οπλισμένος με drum machines, mini disc για field recordings και απλά effects, o Biomass πειραματίζεται με τη μινιμαλιστική μουσική με σκοπό να μετασχηματίσει τους τρόπους με τους οποίους ακούμε. Για το συγκεκριμένο φεστιβάλ θα παρουσιάσει μέρος από το τελευταίο του project (MARKET), που θα κυκλοφορήσει προσεχώς από την Quetempo, καθώς επίσης και δουλειά με στοιχεία από το παρελθόν χωρίς σύνορα - ένα αναλογικό mix παράνομων blues (30s Mississippi penitentiary recordings), hi frequency psychoacoustics, clicks n' cuts, sub bass culture με δόσεις από πεντοζάλι και Κρητική λύρα.
Babas au Rhum
Οι Babas au Rhum (δύο synthesizers, ένα laptop και ο MC Dash) παρουσιάζουν ηλεκτρονική μουσική από το αναμενόμενο ντεμπούτο album τους που θα κυκλοφορήσει από την Kukin. Ηχος που χαρακτηρίζεται από πλούσιες sampling διαστρώσεις, hip-hop beats, downbeat electronica cuts και τραχιά vocals, οι Babas au Rhum αποτελούν μια καινούρια συνεργασία που σε προηγούμενές τους εμφανίσεις απέδειξε ότι ξέρει να κάνει τον κόσμο να χορεύει. Για το Contemporary Traditions, εκτός από το standard ρεπερτόριό τους, οι Babas au Rhum θα παρουσιάσουν το project Imam baildi, με remix παλιών ελληνικών κομματιών (Βέμπο, Χιώτης, Βαμβακάρης, κ.α.)
Ιδιό-ρυθμον
Η δυνατότητα των τυμπάνων να παράγουν αρμονικούς ήχους δια μέσου της ρυθμικής ενεργοποίησης τους, επιτρέπει στα μέλη και στο ακροατήριο των Ιδιό-ρυθμον να βιώσουν το μουσικο-ακουστικό φαινόμενο σε μια πρωτογενή μορφή, πριν αυτό υπαχθεί σε κάποιο ιδίωμα ή δόγμα, διατηρώντας έτσι την μυητική και αποκαλυπτική του δύναμη. Σε συνδυασμό με το Μονόχορδο –ΚΑΝΩΝ- (που από τα χρόνια του Πυθαγόρα αποτέλεσε το κατ’ εξοχήν όργανο «απεικόνισης» της Μουσικής Νομοτέλειας) και με την τεχνολογία σε καταλυτικό ρόλο, οι Ιδιό-ρυθμόν εισχωρούν στα ενδότερα του ήχου, ανακαλύπτοντας μία καθ’ όλα θαυμαστή τάξη. Οι Ιδιό-ρυθμον αποτελούνται από τον Σωτήρη -Δανό- Γεωργάκη (κατασκευή-σύνθεση οργάνων), Παναγιώτη Βουρδουμπά (τύμπανα , σωλήνας), Ηλία Τσαγκάρη (αναπαραγωγή ήχου). Έχουν κυκλοφορήσει ένα album (“Αθάνωρ”, 2003, Hitch-Hyke), ενώ αυτό το διάστημα ετοιμάζουν την δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά μέρος της οποίας θα παρουσιάσουν ζωντανά.
@ bios, απόψε. free

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

epeidi xero pos sou aresei o kurios james pare doraki merika free sets:


aphex twin's live sets edo:

http://linkset.blogspot.com/2006/03/aphex-twin-leeds-1992-aphex-twin-san.html

o home c'mon team