Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2006

moz-zarela

Το νέο άλμπουμ του Morrissey λέγεται «Ο αρχηγός των βασανιστών», Ringleader Of The Tormentors! «Αν ζούσα στο 1773, λέει στο NME, αυτή τη στιγμή θα ήμουν κρεμασμένος. Ή καμένος. Ήθελα έναν τίτλο που να ταράσσει λίγο τα νερά, εννοώ ‘αυτόν που διαλύει τη γαλήνη’, είναι στη φύση μου να μην θέλω να γίνομαι αγαπητός στον κόσμο».
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στην Ιταλία με το θρυλικό glam rock παραγωγό των T Rex -και συνεργάτη στο The Man Who Sold The World του Bowie [έπαιξε φλογέρα!], τον Tony Visconti. Θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου.
Κατά το Morrissey «τα τραγούδια είναι στα όρια της αισιοδοξίας», ο Visconti λίγο πιο πάνω τα περιγράφει σαν «μελωδίες που θα έγραφε ο Bowie, με διαφορετική δομή απ’ οτιδήποτε έχει κάνει ποτέ ο Morrissey. Υπάρχει ένα τραγούδι με τίτλο Life Is A Pigsty, το οποίο είναι πάνω από 7 λεπτά, περισσότερο σαν σουίτα. Άλλο ένα ονομάζεται Dear God Please Help Me [σε ενορχήστρωση Ennio Morricone!] και αποτελείται από 4 μέρη, ίσως και 5. Ο σκοπός των μελωδιών και το βάθος των στίχων είναι μεγαλειώδη. Τραγουδάει πολύ για αγάπη και θάνατο ξανά, αλλά με μεγάλη δόση ειρωνείας και ποίησης…».
Στο session της ηχογράφησης προέκυψαν πάνω από 20 τραγούδια. «Όλα σπουδαία», λέει ο Visconti, «κρίμα που διάλεξε μόνο 12 και το άλμπουμ δεν είναι διπλό, όλα θα μπορούσαν να βγουν σε single. Αυτά που έχει επιλέξει για b-sides είναι μερικά απ’ τα αγαπημένα μου, ο Morrissey βρήκε μια νέα μούσα, το νέο υλικό του είναι απλά απίστευτο»…
Στο εξώφυλλο του τελευταίου NME ο Morrissey δηλώνει "This will be my most beautiful album, my best album", με ανάγκασε να αγοράσω NME μετά από χρόνια!
[Nα το πώ; Θα το πω: έχει ήδη διαρρεύσει, look for it! κι όποιος το βρει πρώτος ας μου στείλει ένα μήνυμα...]

3 σχόλια:

Rainman είπε...

Για πολλοστή φορά μας εκμεταλλεύονται για να πουλήσουν τεύχη... όπως θα είδες αυτές οι φοβερές δηλώσεις του εξωφύλλου δεν υπάρχουν πουθενά μέσα στην μίνι συνέντευξη του Moz. Μούφα! Μισώ το NME!!!

m.hulot είπε...

είδα τον morrissey και δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ...και δεν ήταν καν συνέντευξη!

Sraosha είπε...

Εγώ ακόμα παλεύω το You are the Quarry κι εσείς μου λέτε για καινούργια άλμπουμ;

Αμάν και τρισαμάν.