Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2005

ο ναύτης με το κατσαβίδι

δεν ξέρω πώς συμβαίνει
μια σταγονίτσα της να με ξεπλένει
να παρασέρνει μακριά τόση βρωμιά
δεν ξέρω πώς συμβαίνει
ν' ακούω τόσα πολλά όταν σωπαίνει
να νιώθω τόση απλοχωριά σε μια αγκαλιά
δεν ξέρω πώς συμβαίνει
μια σπίθα τόση δα να με ζεσταίνει
να ζω μια ολόκληρη ζωή κάθε στιγμή
[δεν μου αρέσει η φωνή του αγγελάκα, ποτέ δεν μου άρεσε, πες με αιρετικό, πες με παράξενο, συγκεντρώνει όλα αυτά που με ενοχλούν στο ελληνόφωνο ροκ: έναν πομπώδη τρόπο να φτύνει τους φθόγγους, μονότονα τονισμένες συλλαβές, μια εμμονή με την καυλίζουσα βραχνάδα που με τα χρόνια επιδεινώθηκε. ας μην πω άλλα, γιατί δεν τα γράφω για κακό! στο νέο του δίσκο "αυτή" η φωνή δεν είναι λιγότερο ενοχλητική, είναι τόσο καλοί οι στίχοι -όμως- και τόσο προσεγμένη η παραγωγή, που σήμερα σχεδόν δεν την πρόσεξα [τη φωνή]. τον ακούω όλη μέρα και τώρα συνειδητοποιώ ότι αυτά τα τραγούδια δεν θα μπορούσε να τα πει ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΤΣΙ. -χαρήκαμε, πώς να τα έλεγε ΕΤΣΙ αφού θα ήταν ΑΛΛΟΣ;- you know what i mean? νομίζω πως το από δω και πάνω είναι η καλύτερη στιγμή του. τελεία. ο δεύτερος δίσκος με τα mixes και outtakes πραγματική έκπληξη -δεν πιστεύεις στ' αυτιά σου, ειδικά σ' αυτό το α λα prodigy techno mix του σαδίκη που σε αιφνιδιάζει...].

5 σχόλια:

sensualmonk είπε...

συμφωνώ (με τα περί αγγελάκα) και χαίρομαι (")
:-)

Zpi είπε...

Εμένα η αλήθεια είναι ότι δε με ενόχλησε ποτέ το τραγούδισμα του Αγγελάκα, αλλά καταλαβαίνω γιατί μπορεί να ενοχλεί κάποιους.
5 ώρες έχει που τον αγόρασα, ακόμα δεν έφτασα στα Mix του 2ου cdιού. Ο Σαδίκης είναι από τις αδυναμίες μου- να χαρώ μπαγλαμαδάκια.
Στα χνάρια του Θανάση και ο Αγγελάκας. Δεν είναι τυχαία η συμμετοχή των Σιώτα, Μπασλάμ.
Σίγουρα ακούγεται πιο ευχάριστα από τις ανάσες των Λύκων και η τιμή προσιτή (το cd είναι διπλό)

m.hulot είπε...

ο Αγγελάκας είναι μεγάλο κεφάλαιο και τον εκτιμώ πολύ. χαίρομαι που ο δίσκος του είναι τόσο καλός. just that. και ναι, το cd ήταν σε πολύ καλή τιμή, 17,40 ευρώ...

Art Attack είπε...

Εμενα παλι φετος με ξαφνιασε ο Παυλιδης
(ξυλινα σπαθια).Πολυ καλος.Ησυχη δυναμη!

Sadie είπε...

Αγάπησα το δίσκο του Παυλίδη, ανατρίχιασα με το δίσκο του Αγγελάκα. Όμορφα, όμορφα...