Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2005

sad tonight

Για την Ήβη
Όποιος δεν έχει ή δεν είχε ποτέ σχέση με ζώο δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι να χάνεις έναν σύντροφο. Σύντροφο χωρίς εισαγωγικά, δεν χρειάζεται να είσαι μοναχικός τύπος για να θεωρείς τη γάτα σου συντροφιά. Γιατί είναι. Ήταν. Κι απόψε, 24 ώρες απ’ τη στιγμή που τη βρήκα σκοτωμένη στο δρόμο, δεν το περίμενα ότι θα μου έλειπε τόσο. [Μου λείπει όμως].
Την αγαπούσα την Ήβη. Κι αυτή με αγαπούσε. Δεν κατάφερα ποτέ να της το δείξω όπως θα ήθελα, αλλά είμαι σίγουρος ότι το ήξερε, παρ’ όλο που η σχέση μας ήταν πιο "λακωνική" απ’ ότι θα έπρεπε. Αυστηρή. Είχα σταματήσει εδώ και καιρό να την χαϊδεύω, ειδικά τελευταία -που δεν είχα ούτε χρόνο ούτε διάθεση- ούτε καν την άγγιζα. Ξέχναγα ακόμα και να την ταΐσω [την καημένη], έπρεπε να μου το υπενθυμίσει κάθε βράδυ για να της γεμίσω το μπολ με κροκέτες, πάντα ευγενική και σιωπηλή, ποτέ δεν παραπονέθηκε. Μόνο κουλουριαζόταν γύρω απ’ τα πόδια μου και γουργούριζε. Και προσπαθούσε να μου αποσπάσει ένα χάδι. Ένα χάδι και μερικές κροκέτες την έκαναν ευτυχισμένη. Κι εγώ την έβριζα, της φώναζα, την βασάνιζα με τις εξωφρενικές μουσικές μου, τους φρικαλέους ήχους που έβγαιναν στη διαπασών απ’ τα ηχεία μου και την έδιωχναν απ’ το δωμάτιο, την ανάγκαζαν να χώνεται κάτω απ’ τα ράφια και να με κοιτάζει με απορία. Όταν τους συνήθιζε ξεπρόβαλε απ’ το καταφύγιό της και έπαιζε με τα χαρτιά. Αυτό λάτρευε περισσότερο. Να παίζει με τα χαρτιά. Και να μου ρίχνει τις ντάνες με τα dvd των εφημερίδων που ταξινομούσα και στοίχιζα επιμελώς. Ποτέ δεν τα συμπάθησε τα dvd. [Κι εγώ τη μάλωνα…].
Η σχέση μας κράτησε μόλις 437 μέρες αλλά ήταν πιο ουσιαστική από πολλές μακροχρόνιες. Με κοίταζε στα μάτια, έτρεχε πάντα να με υποδεχτεί όταν επέστρεφα [όπου κι αν ήταν], με άκουγε αδιαμαρτύρητα, δεν πρόδιδε ποτέ μυστικά, της άρεσε ν’ ανεβαίνει στα πόδια μου για να ακουμπήσει τη μύτη της στο πρόσωπό μου.
Απόψε κοιτάζω τις καλοστοιχισμένες στοίβες με τα dvd και τα μου ‘ρχεται να τα πετάξω όλα στα σκουπίδια.
Δεν το περίμενα ότι θα ήθελα να κλάψω για μια γάτα.

5 σχόλια:

Susan Hanson είπε...

Yahoo expands news searches to include blogs
Yahoo Inc. said on Monday it will begin featuring the work of self-published Web bloggers side-by-side with the work of professional journalists, leveling distinctions between the two.
Find out how you can buy and sell anything, like things related to private road construction on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like private road construction!

m.hulot είπε...

den mas xezeis re suzana.

. είπε...

μερικές φορές εκτιμούμε κάτι μόνο όταν το χάσουμε....

ο χρόνος βοηθάει τη συνήθεια της απουσίας.

Garden in Black είπε...

τι να πεις ρε γαμώτο...

sensualmonk είπε...

"time heals nothing; time is a magazine" - έφη γέρων εβραίος σε επεισόδιο του "thirtysomething" (το θυμάστε;), αρχές του '90...