Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2005

σχεδόν ακατάλληλο

Νωρίτερα, ψάχνοντας για το άλμπουμ που είχε φτιάξει ο Harmony Korine το 1999 με τον Brian Degraw υπογράφοντας σαν SSAB Songs, έπεσα πάνω στα «Τα άδυτα του Κώλου», ένα πορνό φιλμάκι απ’ το ξεκίνημα της καριέρας του. Δεν ξέρω αν είναι της εποχής προ ή μετά της γνωριμίας του με τον Larry Clark, ούτε καν αν το έφτιαξε πριν ή μετά τα Gummo και Julian Donkey Boy, πάντως δεν το κυκλοφόρησε ποτέ -τουλάχιστον επίσημα. Κάποιες εικόνες του δημοσιεύτηκαν στο Point d'Ironie, το 8σέλιδο γαλλικό fanzine σε μέγεθος εφημερίδας [απ’ αυτά που ονομάζουν πρωτοποριακά] και υπάρχουν στο site του project www.pointdironie.com, ενώ ο ίδιος σχολιάζοντάς το δηλώνει: "All I do is smoke cigarettes and complain. I' m happy only every once in awhile and that is when I see something in one of my pictures that I know is good. These pictures are of boys fucking and sucking each other. I have no genuine reason for them being made, only that at a certain time I felt they should exist. Maybe one day I will be happy again." Τον συμπαθώ πολύ τον Korine, απ’ την πρώτη στιγμή που είδα το όνομά του τον συμπάθησα, Harmony, νόμισα ότι ήταν γυναίκα, τα ίδιο ακριβώς που έπαθα και με τον Devendra Banhart [αυτόν τον αποκαλούσα για καιρό με θηλυκό άρθρο, ακόμα κι όταν άκουσα το Oh My Oh My…, ήμουν βέβαιος ότι ήταν η Devendra! Όταν τον είδα για πρώτη φορά κόντεψα να καταπιώ το καπάκι απ’ το στυλό, δεν πίστευα στα μάτια μου -τότε έγραφα ακόμα με στυλό…].
[Για τους SSAB Songs είχα σκοπό να γράψω σ' αυτό το post, αλλά μου ξέφυγε λίγο η εισαγωγή].
Το άλμπουμ τους είναι μόλις 27 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και μάλλον ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν τι ήθελαν να παίξουν, άρπαξαν ότι βρήκαν μπροστά τους και του έδωσαν και κατάλαβε: κάτι περίεργα κρουστά που ακούγονται σα να χτυπάνε κατσαρολικά, ηλεκτρονικά παράσιτα, ένα μπάντζο να ξεφυτρώνει στα καλά καθούμενα και 30ies φωνητικά από sample, άλλα στραγγαλισμένα φωνητικά, λίγο λιμπρέτο από χριστουγεννιάτικο εφιάλτη [με τη φωνή του Oogie Boogie Man], ενώ στη συνέχεια γίνονται folky και ακούγονται μια χαρά! Αν δεν είχαν προηγηθεί των Cocorosie θα ήμουν σίγουρος ότι προσπαθούν να τις σατιρίσουν. Και εντελώς νηφάλιοι να ήταν, η ετυμηγορία λέει ότι κάτι θα είχαν πάρει, δεν μπορεί, μόνο χαπακωμένος ακούγεσαι έτσι. Ο Korine κάποια στιγμή σε κρίση ειλικρίνειας δήλωσε ότι το άκουσε μια φορά την ώρα που το έφτιαχναν και δεν θέλει να το ξανακούσει. Ούτε εγώ. Κρίμα τον σαματά που έκανα για να το πετύχω [ευτυχώς που δεν το πλήρωσα]…
[προσπάθησα ν αντισταθώ, αλλά δεν μπορούσα να μην βάλω δυο φωτογραφίες απ' την τσόντα, όχι όμως και τα μη χειρότερα...].

Δεν υπάρχουν σχόλια: