Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2005

beautiful people


Δεν ξέρω τι γινόταν χθες το βράδυ στο φεστιβάλ της Βαβέλ [και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το live ο blend με το συγκρότημά του], αλλά κυκλοφορούσε μαζεμένος ο πιο όμορφος κόσμος που έχω δει ποτέ σε φεστιβάλ [δεν το διαπίστωσα μόνο εγώ, το άκουσα κι από άλλους το σχόλιο]. Χάζευα φάτσες αντί να χαζεύω τα εκθέματα, που σημαίνει ή ότι έχω αρχίσει να μετατρέπομαι σε πορνόγερο, ή ότι αυτός ο λαός έχει αρχίσει να ομορφαίνει επικίνδυνα. [Προτιμάω τη δεύτερη εξήγηση, αλλά και η πρώτη μια χαρά μου φαίνεται, γιατρέ μου ν’ ανησυχώ;].
Ευτυχώς που βρήκα και τον Β. και με διαβεβαίωσε ότι όντως, ο κόσμος είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ τα εκθέματα και ηρέμησα.
[Μια χαρά ήταν τα εκθέματα, πάντως. Και πολύτιμες πρωτότυπες σελίδες από αμερικάνικα κόμικς της δεκαετίας του 30 είχε-κι ακόμα πιο παλιά, πριν το 1900-απ’ τη συλλογή του Enrico Gregotti και Copi και Ralf Köning και Mezzo Pirus και Stephane Blanquet-με μια εκπληκτική κατασκευή-και ένα σωρό Έλληνες. Και τα τρομερά graffiti της ομάδας του Carpe Diem. Φαντάσου δηλαδή πόσο ωραίος ήταν ο κόσμος…].
Μόνο οι βυζαντινοί μπαρόκ κόσμοι στις δυο αίθουσες της Έλενας Ναβροζίδου ήταν μια παραφωνία [αλλά παραφωνία για τα δικά μου γούστα, OK;]. Οτιδήποτε έχει σχέση με Βυζάντιο, πορφύρες και βασιλιάδες με απωθεί, μου ’ρθε να το βάλω στα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: