Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

6,5 ευρώ

Η λέξη σάμαλι μου φέρνει στο μυαλό ποδόσφαιρο βήτα ερασιτεχνικής, μπουνιές και κλωτσιές, βρισίδι στον διαιτητή και μυρωδιά από μαστίχα. Το σάμαλι τότε ήταν ένα ταπεινό γλυκό, με σιμιγδάλι ποτισμένο απ’ το σιρόπι, μαλακό, νόστιμο και χορταστικό. Τα κομμάτια ήταν τεράστια και κόστιζαν τριάντα δραχμές.
Είχα πολύ καιρό να φάω σάμαλι, προ ευρώ, χρόνια πολλά. Από τότε το σάμαλι φαίνεται ότι έχει γίνει γλυκό πολυτελείας με κάποιο πολύτιμο συστατικό, αλλιώς δεν εξηγείται η τιμή του. Δεν ξέρω πόσο κάνει το σάμαλι παντού, αλλά στον Χατζή στο Σύνταγμα τρία κομματάκια ξερά και μαραμένα [κακό σάμαλι δηλαδή] κόστιζαν 5 ευρώ και 20 λεπτά, δηλαδή 1794 δραχμές, όσο εξήντα κομμάτια σάμαλι στο γήπεδο.
Μαζί με μία μπάλα παγωτό (1, 30 ευρώ) στοίχιζε 6μιση ευρώ! Βάλε κι έναν καφέ, χρειάζεσαι ένα δεκάευρω στο νερό το άτομο, δηλαδή 3,5 χιλιάδες δραχμές, εφτά χιλιάδες για δύο άτομα (και μη μου πεις πού τις θυμήθηκες τις δραχμές, έχω καλή μνήμη). Δε γαμιέσαι ρε Χατζή, άκου κει 20 ευρώ για έναν καφέ και μια μερίδα γλυκό που έχει σιμιγδάλι και σιρόπι.
Γενικά, δεν προσέχω τις τιμές, αλλά 6μιση ευρώ για αυτό το μαραμένο γλυκό μου φάνηκαν εξωφρενικά πολλά.








Δεν υπάρχουν σχόλια: