Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

smell

~seasons change. ευτυχώς. ακόμα και οι δυο ηλικιωμένες αδερφές να είσαι του απέναντι διαμερίσματος που περνούν όλη τους τη ζωή κλεισμένες μέσα στο σπίτι, την άνοιξη στο κέντρο την καταλαβαίνεις από τις μυρωδιές. με τη σειρά: τη [μόνιμη] μυρωδιά από φούντα στην πλατεία, το ζαλιστικό άρωμα από τα λουλούδια των νεραντζιών, την πρωινή μυρωδιά από τις ταχινόπιτες και τα τσουρέκια του φούρνου, τη μυρωδιά σπέρματος από τα δέντρα που μυρίζουν λες και τρία εκατομμύρια αθηναίοι χύνουν ταυτόχρονα στα μπαλκόνια τους, τα βράδια το νυχτολούλουδο και τα ψημένα λουκάνικα των απέναντι που η χοληστερίνη τους και το ουρικό οξύ θα πρέπει να είναι τούρμπο, πάλι μυρωδιά από μπάφους κάτω απ’ το μπαλκόνι τα σάββατα που μαζεύονται τα πιτσιρίκια στο υπόγειο κλαμπ, η μυρωδιά νοσοκομείου στις σκάλες όταν σφουγγαρίζει η καθαρίστρια [το χειμώνα μυρίζει κοτόπουλο με πατάτες], η μυρωδιά του ελληνικού καφέ τα απογεύματα, το γιασεμί που κάθε χειμώνα στεγνώνει επειδή ξεχνάω να το ποτίσω και ανασταίνεται κάθε άνοιξη.
οι απέναντι γριές είναι ίδιες, με κοντό μαλλί τρελοκομείου και γαλάζιες ρόμπες, [θυμίζουν λίγο τη μάνα του ψυχώ] και ζουν καθηλωμένες στην κουζίνα και στο μπαλκόνι. βγαίνουν μαζί, στέκονται όρθιες και κοιτάζουν την κίνηση στο δρόμο ή προσπαθούν να δουν τι γίνεται μέσα από την μπαλκονόπορτα της κουζίνας μου [δεν έχω κουρτίνα].
δεν τις είχα πάρει είδηση, τις είδα στο φόντο μιας φωτογραφίας να στέκονται ακίνητες, κατασκοπεύοντας όσα διαδραματίζονταν μέσα από το τζάμι της κουζίνας [ο τ. προσπαθούσε να χώσει το πουλί του στη φρατζόλα και ο σ. έκανε απόπειρα να τη δαγκώσει (τη φρατζόλα), ενώ ο φωτογράφος τράβαγε αβέρτα τις πόζες]. η μία παρέμεινε όλη την ώρα μέσα στο κρύο να παρακολουθεί και είναι κρυμμένη στο βάθος κάθε φωτογραφίας [η άλλη με το πι πρέπει να είναι πιο φιλάσθενη κι είχε μπει μέσα]. έτσι ξεκίνησαν να παρακολουθούν συστηματικά την κουζίνα μου και εγώ να κυκλοφορώ γυμνός μέσα στο σπίτι.
why do my plans always change? / and why does this make me laugh? / when i notice the world is falling it on / i will run in bath». εντάξει, το άλμπουμ του dj koze δεν είναι και για να τρελαίνεσαι,  αλλά αυτό το τραγούδι με τον matthew dear είναι χιτ.

pan pan

Δεν υπάρχουν σχόλια: