Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

κινέζικα

το 2004, το κρατικό κανάλι της τηλεόρασης στην κίνα παρουσίασε ένα ρεπορτάζ με μία σοκαριστική αποκάλυψη: σε ένα εργαστήριο στην επαρχία hubei χρησιμοποιούσαν ανθρώπινα μαλλιά για να φτιάχνουν σάλτσα σόγιας! τα ανθρώπινα μαλλιά [όπως και τα φασόλια της σόγιας, το σιτάρι και το πίτουρο] είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αλλά είναι πολύ πιο φτηνά [δηλαδή τσάμπα, τα κουρεία πετάνε τόνους στα σκουπίδια] και πολύ εύκολα διαθέσιμα [απλά μαζεύεις τα σκουπίδια απ’ τα κουρεία].
αφού συγκεντρώσουν τα μαλλιά του κάθε άπλυτου κινέζου, τα βάζουν σε δοχεία να υποστούν την ίδια ζύμωση με τα φασόλια σόγιας και φτιάχνουν τη σάλτσα που πουλιέται στα κινέζικα και νοστιμίζει τα πάντα στην κινέζικη κουζίνα -και που η μάνα μου αποκαλεί «δαιμονικιά».
κι αν νομίζεις ότι με το να αποφύγεις τη σάλτσα σόγιας και τα κινέζικα έχεις γλιτώσει από τα μαλλιά των κινέζων, είσαι πολύ γελασμένος: το αμινοξύ
l-cysteine που χρησιμοποιείται για να διατηρείται μαλακιά η ζύμη στις πίτσες, παράγεται συνήθως από φτερά πάπιας και ανθρώπινα μαλλιά [κυρίως κινέζων, επειδή είναι ίσια και μπορούν να τα επεξεργαστούν πιο εύκολα -και επίσης είναι σε αφθονία]. την επόμενη φορά, δηλαδή, που θα βρεις μια τρίχα στο φαΐ, σκάσε και κατάπινε, σκέψου μόνο πόσες τρίχες έχεις καταναλώσει στα κινέζικα και σε πίτσες.
και μια άχρηστη πληροφορία: η πολιτική για ένα παιδί σε κάθε οικογένεια που ισχύει από το 1979 και οι επιλεκτικές εκτρώσεις [κανείς δεν ήθελε κορίτσι] είχαν σαν αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στην κίνα 20 εκατομμύρια άντρες να μην μπορούν να βρουν νύφη επειδή δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες.
[και τα δύο από το τελευταίο τεύχος το colors].   Δεν υπάρχουν σχόλια: