Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

turbo


ένα απόγευμα στο μοναδικό [;] εργαστήρι για bagels που υπάρχει στην αθήνα. φτιαγμένα στο χέρι,με τον παλιό πραδοσιακό τρόπο και όχι από μηχανή. την ώρα που ο άνθρωπος έκοβε και έπλαθε το ζυμάρι, εγώ παρακολουθούσα σαν χάνος -κάποιες στιγμές έμοιαζε σαν να παίζει μουσική και περίμενα ν' ακουστεί το beat.
ορίστε και κάποιος που δεν γκρινιάζει ότι η δουλειά πάει απ' το κακό στο χειρότερο. είναι ο πρώτος που άκουσα μετά από πάρα πολύ καιρό να λέει ότι οι δουλειές πάνε όλο και καλύτερα και οι παραγγελίες του αυξάνονται. μετά μας αποκάλυψε τα μυστικά του καλού bagel και ποια είναι τα ιδανικά συνοδευτικά: σολωμός, τυρί φιλαδέλφεια, κάπαρη και λίγος άνιθος -ή ακόμα καλύτερα: παστράμι και καυτερή μουστάρδα [το νεοϋορκέζικο παστράμι δεν έχει σχέση με τον παστουρμά, είναι βραστό βοδινό, κάτι σαν ζαμπόν].
λίγος ψιλοκομμένος παστουρμάς από τον αραπιάν, πάντως, με φέτες κασέρι και λεπτοκομμένες φέτες ντομάτας κάνουν το bagel τούρμπο.
περισσότερα εδώ.

exterminate