Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

victims


~απόγνωση. και βρώμα. όταν σε έχουν φτάσει σε μια κατάσταση που παρακολουθείς να αναποδογυρίζουν τα πάντα γύρω σου, να τα σπάνε και να τους βάζουν φωτιά και αυτό να το θεωρείς λογική αντίδραση, τότε μάλλον σου έχουν τελειώσει οι αντοχές.
τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει από κοντά σπασίματα βιτρινών, έχω δει να καίνε αυτοκίνητα, τράπεζες, μαγαζιά, να διαλύουν πεζοδρόμια, στάσεις λεωφορείων και φανάρια, κάθε φορά με ένα σφίξιμο στην καρδιά γιατί δεν θεωρούσα την καταστροφή λύση. ούτε τη βία.
όταν όμως βλέπεις ότι μας οδηγούν απ' το κακό στο χειρότερο και μας προετοιμάζουν [πολύ μεθοδευμένα] για τα ακόμα χειρότερα -εκατομμυριούχοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που παίρνουν το μήνα πιο πολλά απ' τον μέσο ετήσιο μισθό ενός ιδιωτικού υπαλλήλου και on camera το παίζουν αγανακτισμένοι- και δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις, τότε όλα σου φαίνονται λογικά.
κι όταν δεν μπορείς να προτείνεις λύση, κάθε αντίδραση σου φαίνεται κατανοητή.
τις τελευταίες μέρες βλέπω του φίλους μου να μεταναστεύουν, να φεύγουν μαζικά για κύπρο, κορέα, αυστραλία, νότια αμερική, να επιστρέφουν στα χωριά τους, να επιστρέφουν στο πατρικό τους [με σύζυγο και δυο παιδιά]. τουλάχιστον φεύγουν απ' την αθήνα κι αυτή την σκατοκατάσταση. φαντάζομαι ότι όπου κι αν πας αυτή τη στιγμή, είναι καλύτερα.
~η φωτογραφία από χθες είναι του γιώργου καραχάλη από εδώ.
~μέσα στις πορείες και στην αναμπουμπούλα οι victim of society κυκλοφόρησαν on line το πρώτο ep τους. οι πρώτες κασέτες εξαντλήθηκαν, θα υπάρχουν ξανά μετά τις 15 νοεμβρίου, προς το παρόν υπάρχει εδώ με 50 λεπτά.
αυτό είναι νέο κομμάτι και δεν υπάρχει στο ep.
Sweet Girl by A Victim Of Society