Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

keep shelly in athens live


αυτό που έχουν καταφέρει σε ένα χρόνο είναι το όνειρο κάθε σχήματος που ξεκινάει να φτιάχει μουσική: αναφορές σε όλα αυτά τα ηλεκτρονικά μέσα που ορίζουν τι είναι χιπ σήμερα, έναν ύμνο στην γκάρντιαν [που έπιασε και τις περισσότερες επιρροές του rpr χωρίς να ξέρει τίποτα γι' αυτόν], δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά, μία μίνι περιοδεία στην αγγλία, πρακτορείο στην ευρώπη, άλλο πρακτορείο στην αμερική, κυκλοφορία στην εταιρία του gorilla vs bear [την forest family], κυκλοφορία στην transparent, κασέτα στην ιαπωνία [η οποία σήμερα πουλιέται δέκα φορές την αρχική της τιμή], δεύτερο ep για την forest family που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες [και ήδη έχει γίνει "ανάρπαστο"], ένα απίθανο ep στην planet mu που θα βγει στην αρχή της νέας χρονιάς.
έχουν κι άλλα που δεν είναι ανακοινώσιμα, πολύ πιο σημαντικά, αδιανόητα για ελληνικό σχήμα.
προς το παρόν ετοιμάζονται για μια περιοδεία στην αμερική που ξεκινάει στις 5 νοεμβρίου και περιλαμβάνει εμφανίσεις στο roxy του l.a. και στο bowlery ballroom της νέας υόρκης [τώρα θα μου πεις "τι μου λες ρε φίλε, σιγά το κατόρθωμα", για όσους ξέρουν είναι κατόρθωμα]. α, και είναι 100% headliners και στα 9 live.
θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι keep shelly in athens είναι τυχεροί. τυχεροί επειδή τους άκουσαν οι κατάλληλοι άνθρωποι την κατάλληλοι στιγμή και όλα έγιναν όπως ακριβώς θα έπρεπε να γίνουν.
εκεί ομως τελειώνει ο παράγοντας τύχη. γιατί αυτοί που τους άκουσαν κάτι ξεχώρισαν, όπως κάτι ξεχώρισαν και όλοι αυτοί που τους θεωρούν απ' τα πιο χοτ ονόματα αυτή τη στιγμή παγκοσμίως και όλες οι ξένες εταιρίες που τους προσεγγίζουν για να κυκλοφορήσουν δίσκο τους. έστω κι ένα single.
οι keep shelly είναι χοτ επειδή αξίζουν πραγματικά και οι δύο επόμενες κυκλοφορίες τους το αποδεικνύουν: είναι μίλια μακριά από το ξεκίνημά τους. το "μυστηριώδες ντουέτο" είναι πια κανονικό γκρουπ, με κιθάρα, ντραμς και σινθς, συν τη φωνή της σάρας.
αυτό που παίζουν οι keep shelly ζωντανά θυμίζει μόνο αμυδρά τον ήχο της αρχής, τα τραγούδια έχουν ξαναφτιαχτεί απ' το μηδέν και είναι κυριολεκτικά αγνώριστοι. ένα εξαιρετικό γκρουπ με τον rpr να τα έχει σκηνοθετήσει όλα στην εντέλεια και νέα κομμάτια που είναι δυναμίτες [εκτός από το καταπληκτικό ''tip of your tongue'' και το ''our own dreams'' που ζωντανά βγαίνει 10 φορές πιο καλό, ξεχώρισα κι ένα drum'n'bass instrumental που κλείνει και το ep της planet mu κι ενθουσίασε τον paradinas].
τίποτα δεν είναι τυχαίο. τίποτα απολύτως.
το σάββατο το βράδυ παίζουν στο bios με 7 ευρώ.
πρέπει να πω εδώ ότι ο rpr εξακολουθεί να μην φωτογραφίζεται και στο live θα βγει σχεδόν κουκουλωμένος. άγνωστο γιατί, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι είναι genius, είναι μια χαρά άνθρωπος.
Keep Shelly in Athens - Lazy Noon by Sound Injections