Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

cowboy and cowgirls


~το σύνδρομο του τσιουάουα: δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος άνθρωπος από τον ανίσχυρο που γνωρίζει ότι είναι ανίσχυρος και προσπαθεί να το παίξει ισχυρός. όταν αυτός ο άνθρωπος φοράει στολή, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα και, αν είναι και γυναίκα, την έχεις βάψει εντελώς.
σήμερα το απόγευμα, στην πειραιώς, τρεις νεαροί μπάτσοι [οι δύο μπατσίνες] συνόδευαν ένα ανθρώπινο κοπάδι αλλοδαπών, τον έναν πίσω απ' τον άλλον και τους πέρναγαν από τη μια πλευρά της σωκράτους, στην απέναντι. στο τέλος της ουράς, η μία μπατσίνα με όση εξουσία της έδινε η στολή, έλεγε με άγριο τρόπο στον πιτσιρικά μεσανατολίτη που συνόδευε ''γελάς; σκάσε, δεν σου είπα να μην γελάς;'' -αυτός ο χάχας που μπορεί να μην καταλάβαινε χριστό, γέλαγε ακόμα πιο πολύ. η μπατσίνα είχε γίνει έξω φρενών και του φώναζε μέσα στην πειραιώς, ίσως για να την φοβηθούν οι περαστικοί, γιατί τους μεσανατολίτες, στ' αρχίδια τους [να της αστράψεις δυο χαστούκια και να της γυρνάει το κεφάλι σαν της linda blair στον εξορκιστή].
δηλαδή, και δίκιο να είχε, όταν βλέπεις μια κοπελίτσα να συμπεριφέρεται σαν τραμπούκος, αναπόφευκτα φαντάζεσαι τι θα της έκαναν οι μεσανοτολίτες αν τους φώναζε έτσι και δεν φόραγε τη στολή.
μετά θυμήθηκα μια τροχονόμα στην εθνική, κάποια φορά που με είχαν σταματήσει επειδή έτρεχα, που επέμενε να μου πάρουν δίπλωμα και πινακίδες, ενώ ο άλλος της έλεγε ''άστον να φύγει και να πληρώσει μόνο πρόστιμο''. αυτή η στριμμένη το βιολί της, μου τα πήρε όλα και μου έκοψε και πρόστιμο. και μετά σου λένε ότι οι γυναίκες είναι πιο μαλακές, μαλακίες.
~ο δίσκος του spaced cowboy είναι ό,τι καλύτερο μου έτυχε τελευταία. δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω, -δίνω δυο απ' τα κομμάτια που κλείνουν το άλμπουμ και είναι μεγαλείο. εδώ κι εδώ. υπάρχει ολόκληρο τρία ποστ πιο κάτω.
περισσότερα για τον spaced cowboy εδώ.
[η φωτο είναι της manteau stam].