Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

άψυχοι


~τέτοιοι δίσκοι έβγαιναν με το κιλό μέχρι και τα '80s, τώρα όταν πετύχεις κάποιον είναι γεγονός. σε κάποιο μπλογκ διάβασα ''if that doesn’t make you vomit rose petals into your sink, who knows what will''. νομίζω ότι με όλη την υπερβολή του, περιγράφει εύστοχα το νέο δίσκο του mayer hawthorne. ζαχαρένια σόουλ για έρωτες και μόνο, καλοπαιγμένη και καλοτραγουδισμένη. σοφτ, ανώδυνη και λίγο βαρετή. μου θυμίζει τις σόουλ μπαλάντες που με έκαναν ν' αλλάξω το σταθμό όταν έπαιζαν στην εποχή τους. τώρα μ' αρέσουν.
αργά και σταθερά γίνεται η αρσενική ανίτα μπέικερ. δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό,
αυτό το τραγούδι πάντως μ' αρέσει πολύ.
~''man, he went to shit fast. this is sonic bran flakes'', ''οut of curiosity, have any of you ever been to one of his live shows?" -"yes, and half of the audience was falling asleep by the third track… james blake IS the new valium! ;-)''.
ο james blake ξεκίνησε τη χρονιά ακούγοντας ύμνους και να δεις που θα την κλείσει βλέποντας να σκάει με κρότο η σαπουνόφουσκα που δημιουργήθηκε γύρω του [και φυσικά δεν φταίει ο ίδιος γι' αυτό]. το νέο του ep [ένα ακόμα...] διέρρευσε μόλις και έχουν πέσει να τον φάνε επειδή δεν έχει σχέση με τις πρώτες δουλειές του. και ok, είναι 6 κομμάτια που αν δεν είχε ποτέ κυκλοφορήσει δεν θα έλειπαν σε κανέναν, ούτε και στους πιο φανατικούς του ''οπαδούς'', δεν είναι όμως και τόσο άθλια, ειδικά αν σου αρέσει ο antony. [αν πιστέψεις ότι ακούς το νέο ep του antony είναι μια χαρά -αρκεί να τον αντέχεις. αλλιώς μην κάνεις τον κόπο ούτε να το κατεβάσεις].
έκανε και το θανάσιμο λάθος να αποποιηθεί το dubstep και να πει τη γνώμη του για τα σημερινά απαράδεκτα δείγματα και από τις δυο πλευρές του ατλαντικού, ακόμα και καλό να ήταν το ep, πάλι θα είχαν χυμήξει να τον φάνε.
~πρέπει να ξαναπώ εδώ ότι παρόλο που δεν τον αντιπαθώ, μόνο και μόνο το γεγονός ότι ζητάει 25 χιλιάρικα [ευρώ] για να παίξει λάιβ, είναι λόγος να χαίρομαι που έβγαλε αυτό το ep...
[το άλμπουμ του εξακολουθώ να το θεωρώ απ' τα καλύτερα που άκουσα φέτος, είναι τυχαίο όμως που με ελληνικούς χαρακτήρες το blake γράφεται ''βλάκε'';].