Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

έπελξη


άγγελος κυρίου: κάποιος που μπορείς να τον πεις μοναδική περίπτωση επειδή δεν μοιάζει με κανέναν και με τίποτα.
όταν τον πρωτάκουσα μου θύμισε λίγο vincent gallo, αλλά οι στίχοι -και τα κείμενα- του άγγελου είναι κατηγορία από μόνα τους [και αντικείμενα μελέτης]. επίσης, είναι πιο όμορφος.
η μουσική που παίζει είναι ποπ, μια ποπ που μπορεί να ακούγεται ασυνάρτητη έτσι όπως την συνθέτει από πολλές σύντομες [μέχρι αστραπιαίες] μουσικές στιγμές με ιδιοφυείς τίτλους, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί που να έχουν καταφέρει να καταγράψουν με τόσες πολλές λεπτομέρειες το παρόν, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ακρίβεια φωτογραφική.
λεπτομέρειες ξεκάθαρες στους στίχους, αλλά και κρυμμένες μέσα σε ήχους περιβάλλοντος, ''κλεμμένες'' συνομηλίες, λούπες από εκπομπές και χίλια δυο άλλα που περνάνε μέσα απ' τα τραγούδια του. τα ep που δίνει στο μπλογκ του είναι σαν χρονοκάψουλες με snapshots από ό,τι συμβαίνει γύρω του και [κυρίως] μέσα στο μυαλό του, ένα ηχητικό ημερολόγιο που κρατάει ποστάροντας σε ένα μπλογκ [κυριολεκτικά].
ο άγγελος είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση, γι' αυτό και δεν μπορείς να τον εκτιμήσεις με τη μία, ειδικά αν δεν προσέξεις τους στίχους του. είναι ανώφελο να ''δοκιμάσεις'' τα κομμάτια αποσπασματικά και να προσπαθήσεις να τον κρίνεις, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα είναι πιο σύντομα από ένα λεπτό. αν δεν έχεις την υπομονή που χρειάζεται για να μπεις στον κόσμο του, κακό του κεφαλιού σου.
το πρώτο του 7ιντσο -έπελξη- που κυκλοφόρησε μόλις στη θεσσαλονικιώτικη όργκαναϊζντ μιούζικ περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας 11 λεπτών και είναι από τα λίγα πράγματα που μου έχουν δώσει τελευταία χαρά.
i call you everyday koto