Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

τριήμερο στο knot


MOHAMMAD Live_Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου 2010_Έναρξη: 20:15_Είσοδος: 7 ευρώ
Οι MOHAMMAD είναι το νέο πρότζεκτ των Νίκο Βελιώτη, ILIOS, και Coti K. Και οι τρεις με παράλληλες πορείες στις μη συμβατικές μουσικές, αποφάσισαν να ενωθούν για να μελετήσουν το φιλοσοφικό ρεύμα kullu wahad και εργάστηκαν για ενα χρόνο πάνω στις αρχές της ενδοδιαμόρφωσης με μέσα το βιολοντσέλο (Νικος Βελιωτης), τις γεννήτριες (ILIOS) και το κοντραμπάσο (Coti K.).
Mecha/Orga, Γιώργος Πούλιος Live_Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2010_Έναρξη: 20:30_Είσοδος: 5 ευρώ
Με την αποκλειστική χρήση υπολογιστών και midi controllers, οι Mecha/Orga και Γιώργος Πούλιος θα παρουσιάσουν μια double bill συναυλία, σε τετραφωνικό ηχοσύστημα, που θα βασίζεται σε περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις, συχνότητες, σιωπή και θόρυβο.
Το project “Mecha/Orga” ξεκίνησε το 2002 από τον Γιώργη Σακελλαρίου όταν το ενδιαφέρον του στράφηκε στη μουσική με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έχει παίξει σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρωσία, Ελβετία) και έχει εκδώσει 7 CD. Είναι μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτρακουστικής Μουσικής, του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας και του οργανισμού Ear to the Earth. Έχει παραδώσει διαλέξεις και σεμινάρια για τη μουσική με ηλ.υπολογιστές. Έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους. Η μουσική του έχει μεταδοθεί ραδιοφωνικά στην Ολλανδία, την Αγγλία, την Τσεχία, την Κροατία, την Νορβηγία, το Βέλγιο και την Ισπανία. Τον Οκτώβριο του 2004 ίδρυσε το label "Echo Music" από το οποίο έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 15 CD-R ηλεκτρονικής και σύγχρονης μουσικής από Έλληνες και ξένους μουσικούς.
www.mecha-orga.com
O Γιώργος Πούλιος ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης ηλεκτρονικής μουσικής από τους Cort Lippe, Μαρίνο Κουτσομιχάλη και Γιάννη Ζάννο, καθώς και στο Steim University στο Άμστερνταμ. Πρόσφατα έγινε δεκτός στο Institute Of Sonology στη Χάγη. Εκτός από τις τακτικές συναυλίες του, έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, ντοκυμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους. Έχει συνεργαστεί και με τους Cort Lippe, Σταύρο Γασπαράτο, Φίλιππο Τσαλαχούρη, Μαρίνο Κουτσομιχάλη, Yann Leguay, Τατιάνα Λύγαρη, Μιχάλη Αδάμη, Τάσο Στάμου κ.α. Είναι μέλος του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας και του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτρακουστικής Μουσικής.
ΔΔ Live_Κυριακή 07 Φεβρουαρίου 2010_Έναρξη: 20:00_Είσοδος: 5 ευρώ
Το αυτοσχεδιαστικό ντούο της Δανάης Στεφάνου (πιάνο) και της Δήμητρας Λαζαρίδου-Χατζηγώγα (zither) διερευνά τον ηχοχρωματικό συνδυασμό δύο εγχόρδων οργάνων με ή χωρίς προετοιμασίες, και με τη βοήθεια διευρυμένων τεχνικών. Μεταλλικές αντιστίξεις, κρότοι, βόμβοι και ταλαντώσεις συγκροτούν ηχητικά πεδία εντατικής αραίωσης και ανάλαφρης συμπύκνωσης.
Η Δανάη Στεφάνου σπούδασε πιάνο και μουσικολογία στην Αγγλία, και άρχισε ν'ασχολείται ενεργά με τον αυτοσχεδιασμό το 2005, έχοντας πρώτα εξειδικευτεί σε κλασικό σολιστικό ρεπερτόριο και σε ανοιχτές συνθέσεις του 20ού αιώνα (Cage, Feldman, Cardew κ.α.). Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε εδραιωμενες αίθουσες συναυλιών (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θέατρο Απόλλων, Purcell Room, Southwark RC Cathedral κ.α.) σε πειραματικούς χώρους (The Warehouse, Cafe Oto, Κinky Kong, κ.α.) αλλά και σε χώρους εκτός συναυλιακών θεσμών, με μεγάλα αυτοσχεδιαστικά σύνολα (Πρώην Ανατολικός Αερολιμένας Αθηνών, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Parking Λέοντος Σοφού κ.α.). Είναι μέλος του ντούο Acte Vide (το οποίο φιλοξενεί εβδομαδιαίο εργαστήρι ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στη Κnot Gallery), και των αυτοσχεδιαστικών σχημάτων 6daEXIt, Seul a 3, και La Situation Conga. Από το 2007 είναι Λέκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., όπου διδάσκει σύγχρονη και πειραματική μουσική, φιλοσοφία και αισθητική.
Η Δήμητρα Λαζαρίδου-Χατζηγώγα μετακόμισε πρόσφατα στην Αθήνα, μετά από πολύχρονη διαμονή στη Βαρκελώνη, όπου σπούδασε γλωσσολογία. Εκεί ήρθε σε επαφή, γοητεύτηκε και επηρεάστηκε από τον ελεύθερο και ηλεκτρακουστικό αυτοσχεδιασμό και ξεκίνησε να παίζει zither το 2006. Αντιμετωπίζει το zither σαν το εσωτερικό ενός πιάνου, επεκτείνοντας τις ηχητικές του δυνατότητες και προετοιμάζοντας τις χορδές του κάνοντας χρήση διαφόρων αντικειμένων αποσπασμένων από την συνηθισμένη τους χρήση, αλλά και ηλεκτρονικών μέσων όπως το ebow. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνάρθρωση ακουστικών και ηλεκτρονικών ήχων πάνω στο σώμα αντήχησης ενός οργάνου. Συνεργάζεται σταθερά από το 2006 με τον Ferran Fages, με τον οποίο ως ap’strophe κυκλοφόρησαν το 2009 το cd ‘objects sense objectes’ στην etude records, ενώ η δεύτερη κυκλοφορία τους αναμένεται την άνοιξη του 2010 από την another timbre. Έχει δώσει συναυλίες με τους Ferran Fages, Ruth Barberán, Alfredo Costa Monteiro, Ivan Palacký, Birgit Ulher και έχει συνεργαστεί με τον Felipe Araya Muñoz (cdr ‘paisatges’ στην kukuruku recordings) και με την χορεύτρια-χορογράφο Constanza Brncic στο πρότζεκτ Entra_ser Mirada.
KNOT Gallery Mιχαλακοπούλου 206 & Πύρρου (εις. από Πύρρου)
πλησιέστερος σταθμός Μετρό: Αμπελόκηποι
Λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ)