Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009

_-_-_


~το νέο ''άλμπουμ'' του zomby με 9 κομμάτια -που το ονομάζει one foot ahead of the other ep - μπορεί να είναι από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του τελευταίου καιρού [και zomby είναι, την άξιζε την αναμονή], αλλά προκαλεί για άλλη μια φορά σύγχιση με τον ήχο του. όσο κι αν προσπαθεί ο jon στο boomkat να περιγράψει γλαφυρά τον ''retrofuturistic'' ήχο του και να αναφερθεί στο ''μέλλον'', είναι αδύνατο να μην δώσει έμφαση στο ''ρετρό'': [picking up the baton from thousands of raves gone by and running headlong in the future, shooting lazers from every orifice and dripping psychoactive sweat all over the dancefloor]. από το πρώτο κομμάτι μέχρι το τελευταίο έχεις την εντύπωση ότι έχεις διακτινιστεί σε κάποιο πάρτι του 92, το one foot ahead έχει ακόμα πιο ''vintage'' ήχους από τα περσινό του [θυμίζει τον ήχο του sheffield στα τέλη 80s-early 90s -πολύ lfo, πάρα πολύ bleep] και ακόμα και τα breaks ακούγονται τόσο shut up and dance που δεν ξέρεις που στο διάλο να τα τοποθετήσεις σήμερα.
απ' την άλλη, όταν ξανακούσεις ολόκληρο το δίσκο αντιλαμβάνεσαι ότι αυτός ο δήθεν αγοραφοβικός, παρανοϊκος και υποχόνδριος μπάσταρδος που δεν εμφανίζεται στα περισσότερα από τα live που του κλείνει το πρακτορείο, είναι πολύ πιθανό να ξέρει πολύ καλά τι θέλει. και πώς να το πετύχει. το ep του μπορεί να μην περιέχει grande κομμάτια όπως το the lie, αλλά είναι εξαιρετικό. και σε δεύτερη ακρόαση είναι πολύ πιο 2009 απ' ότι φαίνεται με την πρώτη...
~οι keyboard choir [της φωτογραφίας] είχαν κυκλοφορήσει το mizen head to gascanane sound πέρσι, αλλά δεν είχε και πολύ καλή τύχη. μετά από μια σειρά live και τα ενθουσιώδη σχόλια που ''μάζεψαν'' από τις τελευταίες εμφανίσεις τους, το μάιο το ξανακυκλοφόρησαν. δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ταιριαστή μουσική για μέρες διακοπών. νομίζω ότι είναι κι ο καλύτερος δίσκος που άκουσα τον ιούλιο. αυτό είναι το πρόσφατο ep τους που δίνουν δωρεάν στο site του last.fm.