Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

μάη γκρικ φατ γουέντινγκ


το σαββατοκύριακο παντρεύτηκε η προτελευταία ξαδέρφη μου και βάφτισε και το μωρό [έχω κι άλλη μία που θα παντρευτεί το χειμώνα και επίσης θα βαφτίσει μαζί και το μωρό. μετά θα τις έχω όλες τακτοποιημένες]. το τρικούβερτο γλέντι που ακολούθησε με τον κλαριντζή της θώδη στο κλαρίνο και τη γυναίκα του στη φωνή -δεν συγκράτησα το όνομά της, αλλά ήταν όλα λεφτά, μάλλον ψέματα, όλα τα λεφτά ήταν ο κρούνερ παύλα σκυλάς που άνοιξε το πρόγραμμα και τραγούδησε το heaven, i'm in heaven για τους νεόνυμφους, ενώ αυτοί κουνιούνταν τελείως ξενέρωτα στο ρυθμό του μπλουζ παύλα βαλσάκι παύλα σκυλάδικου. btw, έχασα το μισό γιατί συνόδεψα τη γιαγιά μου μέχρι την πόρτα της τουαλέτας [είχε 21 σκαλιά κι η γιαγιά αναρρώνει: α) αριστερά από σπασμένο γοφό και β) δεξιά από σπασμένο μηρό].
ήταν απίθανος γάμος. στην εκκλησία είχε φουλ κλιματιστικό [έξω είχε 43 βαθμούς], οι μισοί παρευρισκόμενοι ήταν ηλικιωμένοι που δεν είχαν καμία σχέση με το μυστήριο, απλά είδαν μυστήριο και μπήκαν [ο γάμος έγινε στα καμένα βούρλα και οι resorters παύλα ασθενείς παύλα θαμώνες των ιαματικών λουτρών το πρωί του σαββάτου τσαλαβουτάνε στα θειούχα νερά και το απόγευμα διασκεδάζουν κάνοντας τους wedding crashers στη μητρόπολη] αδειάζοντας αστραπιαία τα καλάθια με τις μπουμπουνιέρες, πριν προλάβει να χορέψει το ζευγάρι το χορό του ησαΐα [όχι μόνο του γάμου, αλλά και τις παιδικές για τα βαφτίσια!].
όταν ήρθε η ώρα να πάρουν οι καλεσμένοι μπουμπουνιέρες υπήρχαν μόνο τα καλάθια. έτσι, έπρεπε η θεία μου να πάρει παραμάζωμα τους ηλικιωμένους που ρέμβαζαν το ηλιοβασίλεμα στην παραλία για να τους αρπάξει τις μπουμπουνιέρες απ' τα χέρια. το πρέπον ήταν να πάρουν τουλάχιστον οι αλλοδαποί καλεσμένοι ένα ενθύμιο φρομ γκρις [φρομ δε γουέντινγκ], τόσα χιλιόμετρα έκαναν -χώρια τα έξοδα.
μετά τα βαφτίσια ακολουθούσε κι άλλο μυστήριο κι έτσι ξεστόλισαν άρον άρον την εκκλησία, πριν προλάβουν να φωτογραφηθούν οι νεόνυμφοι. η θεία μου έψαχνε το καρέ που άνοιξε η γη και το κατάπιε [ήταν στρωμένο στο τραπέζι με τα στέφανα], η ξαδέρφη μου έκλαιγε επειδή χάλασε ο νεοκόρος τα άνθη, το μωρό επειδή ήταν σοκαρισμένο από τους σκατόγερους που το βούτηξαν στην κολυμπήθρα και το γέμισαν λάδια, οι άγγλοι έβγαζαν φωτογραφίες γιατί έβρισκαν τα πάντα καταπληκτικά.
τέλος πάντων, μετά το φαγητό όλα κύλισαν ομαλά, έλληνες και άγγλοι χόρευαν τύφλα μέχρι πρωίας της πικροδάφνης τον ανθό, την καραγκούνα και το μπήκαν τα γίδια στο μαντρί [στο τελευταίο το χορό έσυρε η γιαγιά μου -μα την παναγία!] και μετά έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
ο γαμπρός έβγαλε λόγο στα αγγλικά και η ξαδέρφη μου πλάνταξε στο κλάμα, μετά τον διάβασε και στα ελληνικά [αλλά καλύτερα να μην τον είχε διαβάσει καθόλου γιατί δεν έπιασε κανείς ούτε λέξη], ο μπεστ μαν του γαμπρού έβγαλε ένα λόγο μόνο για τους άγγλους, μετά ο ξάδερφός μου έβαλε λόγο στα ελληνικά και μετά τον είπε και στα αγγλικά και ήθελα να του σπάω το κεφάλι γιατί κόντεψε τα 20 λεπτά.
διαπίστωση: οι μαύροι μαθαίνουν να χορεύουν τσάμικο σε δυόμιση στροφές, συρτά καλαματιανά σε τρεις και τσιφτετέλι με την πρώτη. οι άγγλοι χρειάζονται καμιά δεκαριά τραγούδια απ' το καθένα και τέσσερα λίτρα κρασί. μερικοί είναι ανεπίδεκτοι.
άη λόβ μάη κάζινς εντ λίτλ πολ. εύχομαι να ευτυχήσουν.
[οι φώτο είναι ρίαλ. ρίαλ ρίαλ. δεν μπορώ να πω περισσότερα].
κι αυτό είναι ένα αριστουργηματικό κομμάτι απ' το νέο δίσκο του blend ''sudden death'' που είναι δισκάρα. στα φωνητικά ο obi serotone των duke adbuction. star 24