Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

τζέι τίλμαν


ενώ η autumn tone records ανακοίνωνε ότι από τις 7 αυγούστου τρία από τα εξαντλημένα άλμπουμ του j. tillman [''cancer & delirium'', ''i will return'' και ''long may you run, j. tillman''] θα είναι διαθέσιμα για αγορά σε ψηφιακή μορφή -είχαν κυκλοφορήσει σε 100 και 150 αντίτυπα το 2007, 2005 και 2006 αντίστοιχα- διέρρευσε το νέο άλμπουμ του ''year in the kingdom'' που θα κυκλοφορήσει το σεπτέμβριο. εκτός από ντράμερ των fleet foxes και των saxon shore o j. tillman [που είναι 28 χρονών] είναι κι ένας απ' τους τραγουδοποιούς της γενιάς του που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, κι αν κρίνω από την υποδοχή του νέου του δίσκου, θα πρέπει να είναι κι απ' τους πολύ αγαπητούς.
στο year of the kingdom τραγουδάει πάλι μια απ' τα ίδια, δηλαδή τα πονεμένα και μελαγχολικά που θυμίζουν nick drake και όλους αυτούς που συναναστρέφεται και που στο δελτίο τύπου χαρακτηρίζονται κάτι σαν "one seemingly obsessed with wrestling death. these are afterlife dialogues of a mysterious future. celestial badlands''.
[αν έχεις διάθεση να κυλιέσαι στα πατώματα και να κόβεις φλέβες καλοκαιριάτικα αυτός είναι ο ιδανικός δίσκος -εμένα μ' αρέσει... πώς στο καλό γίνεται και όλα αυτά τα πονεμένα βγαίνουν μαζεμένα κάθε καλοκαίρι;].
εδώ τραγουδάει ''δεν έχω ίχνος καλοσύνης μέσα μου, έχω μια γεύση αίματος [στο στόμα]...''. ολόκληρο το άλμπουμ στο σιμπόξ.