Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

attitude


~υποτίθεται ότι σε περίοδο κρίσης οφείλεις να συμμορφώνεσαι μπας και την σκαπουλάρεις, αλλά κάποιοι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι. και τα βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους. και καλά να πάθουν.
σάββατο μεσημέρι στη λαϊκή της καλλιδρομίου. τόταλι κονφιούζντ. ο [κωλό]γερος που πουλούσε αμπελοφάσουλα ήταν ο μόνος που είχε τον πάγκο γεμάτο [μία και κάτι, οι δίπλα είχαν ξεπουλήσει και μάζευαν], και τόλμησα να τον πλησιάσω για να πάρω... μερικά.
αμ δε! δεν γινόταν να πάρεις "λίγα φασολάκια", έπρεπε να πάρεις από ένα κιλό και πάνω, διότι τα έδινε "μόνο με το κιλό" [7 ευρώ] και το εννοούσε. που μεταφράζεται ότι δεν μπορούσες να αγοράσεις μισό κιλό ή 300 γραμμμάρια, ή ακόμα χειρότερα, 200 [γαμο]γραμμάρια που ήθελα για σαλάτα.
όταν είδε ότι διάλεξα καμιά 30αριά και του είπα "αυτά", με κοίταξε σαν σίχαμα, μου τα άρπαξε από τα χέρια και έβγαλε ένα απειλητικό μούγκρισμα -που ακούστηκε σχεδόν τρομακτικό: "άστα κάτω ρε φίλε, δεν είμαι φαρμακείο"!
μάλλον σήμαινε ότι δεν το διαπραγματευόταν. ή ένα κιλό ή τίποτα. προτίμησα το τίποτα.
παραδίπλα πέτυχα έναν τύπο που τα έδινε 3 ευρώ το κιλό, τα ίδια ακριβώς. πήρα ένα κιλό.
~τα 6 απ' τα 9 τραγούδια στο scream with me του pajo είναι διασκευές απ' το static age των misfits, 2 απ' το walk among us, συν το εκπληκτικό horror business [όλα των misfits!], που εδώ μετατρέπονται σε απίστευτα ονειρικά και γαλήνια τραγουδάκια, σαν να σου κάνουν χαλαρωτική ένεση όταν η πίεσή σου έχει χτυπήσει tilt. τα δύο τραγούδια που ανοίγουν και κλείνουν το δίσκο [το angelfuck και το attitude] που είναι και τα αγαπημένα μου έχουν κολλήσει στο player και παρόλο που δεν έχουν καμία [μα καμία] σχέση με τις πρώτες εκτελέσεις, ακούγονται το ίδιο άγρια και αναιδή, ακόμα κι όταν ο pajo τραγουδάει δήθεν γλυκά και τρυφερά:
attitude / you got some fucking attitude / i can't believe what you say to me / you got some attitude / inside your feeble brain / there's probably a whore / if you don't shut your mouth / you're gonna feel the floor...
ολόκληρο το άλμπουμ που κυκλοφορεί μόνο σε βινίλιο απ' το γενάρη, εδώ.