Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

σάββατο βράδυ


ντίπ-baite.
6.00. η may roosevelt ήταν καλεσμένη στο πρώτο tea party του vinyl microstore που σήμερα στις 5 εγκαινίασε ο felizol. τσάι και συμπάθεια.
8.30. στο meet market στην τεχνόπολη γινόταν χαμός. πήρα ένα από τα καταπληκτικά στένσιλ της lilioum [5 ευρώ] και μετά πλάκωσε κόσμος και ντουνιάς για το jazz festival. μιλιούνια, άσχετοι που άκουσαν τσάμπα σάββατο βράδυ κι έτρεξαν, αυτό το κοινό που ο m. ονομάζει 'κοινωνικό ξερατό'. μπορεί να ακούγεται υπερβολικός, αλλά ζήτημα είναι αν το 1/10 από όσους συνωστίζονταν μεταξύ σταθμού του μετρό και τεχνόπολης έχει ακούσει έστω και μια φορά τζαζ στη ζωή του. στο σταθμό του μετρό κόλαση, φύγαμε με λεωφορείο. στην κάθοδο της πειραιώς το αδιαχώρητο. η απελπισία του σαββατόβραδου. γυρίσαμε στο σπίτι.
11.00. στον πάγκο με τις εφημερίδες ούτε ένα dvd της προκοπής, πήρα τις κανονικές εκδόσεις με 2 ευρώ μετά από χμμμ... τρία χρόνια. ήμουν ο δεύτερος στη σειρά που αγόραζε ακριβώς τις ίδιες εφημερίδες χωρίς τα dvd και ο πωλητής με κοίταξε με απορία.
11.30. το πρώτο τεύχος του 'ποιητικού σκεύους' τεφλόν κυκλοφόρησε δωρεάν σήμερα σε σημεία του κέντρου [υπήρχε στην πολιτεία και στο vinyl microstore μέχρι το απόγευμα, αλλά θα εξαφανιστεί όποιος ενδιαφέρεται ας βιαστεί]. ένα καλοστημένο περιοδικό ποίησης που ξεκινάει με ποιήματα των γιάννη πολίτη και του jazra khaleed και περιέχει αρκετό 'νέο αίμα'. αξίζει πραγματικά.