Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2008

matt elliott


Τι να περιμένουμε στην Ελλάδα στα 2 επερχόμενα live που θα δώσεις; Είναι διαφορετικά για σένα να παίζεις με full band απ' ότι μόνος και αν πετυχαίνεις και στις 2 περιπτώσεις να φτάνεις στο επιθυμητό για σένα αποτέλεσμα;
Θα είμαι μόνος στην Ελλάδα και για τώρα έτσι προτιμώ να παίζω. Είναι πιο οικείο και νιώθω πιο ελεύθερος να το κάνω όπως μ' αρέσει, αν και στήνω μία καινούργια μπάντα που θα δούμε πως θα πάει. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το project αλλά θα δείξει.
Από τα κείμενα σου στο blog που κρατάς, φαίνεσαι αρκετά πολιτικοποιημένος. Πιστεύεις πως θα πρέπει και η μουσική σήμερα να εκφράζει κάποιο πολιτικό μήνυμα ούτως ώστε να αφυπνίσει ορισμένες συνειδήσεις;
Η folk μουσική σε όλο τον κόσμο, είχε πάντα πολιτικά μηνύματα. Υπήρξε συχνά ο μόνος τρόπος για τους ανθρώπους, να εκφραστούν αλληγορικά. Νομίζω πως είναι σημαντικό για όλους μας, να δείξουμε την δυσαρέσκεια μας για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνιέται ο κόσμος. Οι κακοποιοί, οι γκάνγκστερ, οι τζογαδόροι και οι πρόσφατες οικονομικές συμφορές, μας υπενθυμίζουν ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι δεν ξέρουν ή δεν νοιάζονται για το τι κάνουν και πως εμείς, το υπόλοιπο της ανθρωπότητας, θα πρέπει να πληρώσουμε ένα φρικτό αντίτιμο. Και όχι μόνο οικονομικά αλλά με τις ίδιες μας τις ζωές και την ελευθερία μας. Η Ελευθερία και η Δημοκρατία δεν νοείται πλέον και οι «εκλεγμένοι» ηγέτες μας, σκοτώνουν τους δικούς τους πολίτες για να επεκτείνουν τις ατζέντες τους, άρα τί άλλο μπορούμε να κάνουμε από το να φωνάξουμε και να ουρλιάξουμε κάθε στιγμή.
[από τη συνέντευξη στο tranzistor.gr. ολόκληρη εδώ]
ο matt elliott παίζει το σάββατο 11/10 στις δωρεάν βραδιές της lifo στο bios. την επόμενη μέρα -κυριακή 12/10 θα εμφανιστεί στο orient -τσιμισκή & κομνηνών 18- στη θεσσαλονίκη. με €18.