Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2008

elliott smith tribute night

BOTTLE UP AND GO!
Ο Steven Paul "Elliott" Smith (6/8/69 – 21/10/03) ήταν ένας Αμερικανός singer-songwriter αν και ο ίδιος διαφωνούσε με αυτήν την ταμπέλα. Γεννήθηκε στη Nebraska, και αφού έζησε μία μικρή περίοδο στο Τέξας, έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Portland, Oregon. Καταπληκτικός κιθαρίστας αλλά και με βαθιά γνώση του πιάνου, του κλαρινέτου, του μπάσου, των drums, και της φυσαρμόνικας.
O Elliott πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με τον πατριό του. Όταν ήταν 14 ετών δοκίμασε για πρώτη φορά ναρκωτικά και συνέχισε τη χρήση τους μέχρι το τέλος της ζωής του.
Ξεκίνησε να παίζει με τη rock μπάντα Heatmiser το 1991, ενώ το 1994 κυκλοφόρησε πρώτη φορά ατομικό του υλικό. Το 1997 η καριέρα του απογειώθηκε όταν ένα από τα κομμάτια του ("Miss Misery") από το soundtrack της ταινίας Good Will Hunting τέθηκε υποψήφιο για Oscar καλύτερου original κομματιού.
Αντιμετώπιζε κατάθλιψη η οποία μέχρι το 1998 είχε γίνει μόνιμος σύντροφός του μαζί με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του τότε πέφτοντας από ένα γκρεμό αλλά ως εκ θαύματος σώθηκε.
5 χρόνια αργότερα, το 2003, ο Elliott Smith βρέθηκε νεκρός με 2 μαχαιριές στο στήθος. Αν και αρχικά ο θάνατός του θεωρήθηκε αυτοκτονία, η βιοψία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της δολοφονίας.
Η μουσική του χαρακτηρίζεται ως σκοτεινή και εσωτερική. Τα θέματα των κομματιών του αφορούν τη χρήση και τον εθισμό στα ναρκωτικά, τις βασανισμένες σχέσεις, τη μοναξιά.
21/10/2008, 5 χρόνια από τον θάνατο του εξαιρετικά ταλαντούχου Elliott Smith.
Στο Bios στις 21:30, συγκροτήματα αποτίουν φόρο τιμής με μια συναυλία. Συμμετέχουν μέλη των:
The Boy, Thanassis Christodoulou, Concertiny, Delightful, Glorybox, I am Lionel Dobie, Le Page, Monika, My Wet Calvin, The Velvoids, Wanna Be James?, Wild Honey που θα συνεργαστούν μεταξύ τους.
Εισιτήριο 3 ευρώ. Τα χρήματα θα πάνε για καλό σκοπό. Το live θα ηχογραφηθεί.