Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2008

this sporting life


trivia: κάποτε, λέει, ένας άτυχος δημοσιογράφος τόλμησε να ρωτήσει τον lindsay anderson: ''were you trying to say...?'' για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: ''i wasn't trying to say anything. i said it''.
ήμουν σίγουρος ότι το ''if...'' ήταν η καλύτερη ταινία του lindsay anderson επειδή ήταν η μόνη που είχα δει. βλέποντας προχθές το βράδυ την πρώτη ταινία του άλλαξα γνώμη, και τώρα είναι το this sporting life. ένα δυνατό ερωτικό δράμα στο yorkshire του 1963, με τον richard harris στο ρόλο του εργάτη frank που γίνεται παίκτης του rugby, πιάνει την καλή αλλά εκεί, δεν λέει να ξεκολλήσει από τη χήρα σπιτονοικοκυρά του που έχει ερωτευτεί. εκείνη του αντιστέκεται, αλλά επί ματαίω, η σάρξ ασθενής. υποκύπτει, αλλά με το ζόρι. η πρώτη συνεύρεση σχεδόν βιασμός. μετά κάνουν μια σχέση που για εκείνη καταλήγει να γίνει μίσους, γιατί ο frank είναι μεγάλο κάθαρμα και δεν ξέρει πώς να αγαπήσει.
σημασία έχει ότι η πίεσή του σκοτώνει τη margaret -η οποία παθαίνει αιμορραγία στον εγκέφαλο. και πεθαίνει. [ο γορίλας για να εκτονωθεί σκοτώνει μια αράχνη -no joke... μετά επιστρέφει στο γήπεδο].
η rachel roberts και ο richard harris σε μεγάλες ερμηνείες.
αγγλικό μελόδραμα του βρετανικού νέου κύματος με στόρι απ' το ομώνυμο βιβλίο του david storey.
το dvd περιέχει και το πρώτο ντοκιμαντέρ του anderson, το meet the pioneers, και την τελευταία αυτοβιογραφική ταινία του του 1992, is that all there is? κι αυτό ντοκιμαντέρ.