Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2008

artificial horizon


πέμπτη βράδυ. τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης του ανδρέα κασάπη που δεν περιέχει έργα του για το δρόμο [προφανώς το "πρώτη" υποδηλώνει την πρώτη που δεν έχει σχέση με street art]. bones are tight. το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ τα έργα του στο δρόμο έμοιαζαν με λιθογραφίες παιδιών με θλιμμένα μάτια, αυτά που εκθέτει στην gazon rouge ζωγραφισμένα πάνω σε ξύλο μοιάζουν με εικόνες αγίων την ώρα που πεθαίνουν. όλα τα πρόσωπα είναι νεκρά, με κλειστά μάτια, ξαπλωμένα σε αόρατα φέρετρα. μόνο το πρόσωπο της "αφίσας" είναι ζωντανό -τουλάχιστον έχει ανοιχτά μάτια, γιατί το σώμα του έχει εξαϋλωθεί και φαίνεται μόνο ο σκελετός. ο βόμβος που ακούγεται στα δυο δωμάτια κάνει ακόμα πιο κατανυκτική την ατμόσφαιρα.
ο ark μεγάλωσε. το ίδιο και τα έργα του.
γύρω απ' το gagarin δεν υπήρχε πάρκινγκ ούτε γι' αστείο, φτάνουμε στου διαόλου τη μάνα για το παρκάρουμε. υποθέτουμε ότι μέσα θα γίνεται χαμός. δεν γίνεται. είναι καμιά 250αριά τυχεροί που ήξεραν τι τους περίμενε. κι αν δεν ήξεραν, διαπίστωσαν πόσο τυχεροί ήταν που δεν τους πτόησαν ούτε η κούραση μετά από μια γεμάτη μέρα [ήταν κι η πουτάνα η έκλειψη που είχε διαλύσει το σύμπαν], ούτε τα 25 ευρώ, γιατί είχαν την ευκαιρία να δουν εξαιρετικές εμφανίσεις από δυο γκρουπ που έδεσαν τέλεια. κι όχι μόνο επειδή έχουν πολλές μουσικές συγγένειες.
κι οι δυο σε μεγάλα κέφια. οι drog_A_tek είχαν κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση στα yuria, αλλά νομίζω ότι τα προχθεσινά 50 λεπτά ήταν από τις καλύτερες στιγμές τους ever. δυναμικοί και groovy [όταν ''βαράνε'' είναι καταπληκτικοί και τα τελευταία 20 λεπτά επιβάλλεται να τα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή...].
οι tied & tickled trio ήταν έκπληξη ακόμα και για όσους ήξεραν τι παίζουν στην σκηνή -δεν έχουν καμία σχέση με τον ήχο των άλμπουμ τους. ήταν περισσότερο ένα συγκρότημα που έπαιζε ρυθμική ψυχεδελική ποπ, παρά οι τζαζ αυτοσχεδιαστές του ξεκινήματός τους. ένα άψογο σετ από κάθε άποψη.
αν ξεκινάς να δεις ένα γκρουπ που σου αρέσει για να περάσεις καλά, προχθές το βράδυ και οι δύο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, είχα πολύ καιρό να διασκεδάσω τόσο σε συναυλία. χαλάλι και η ορθοστασία και η κούραση [κόντεψε μιάμιση για να τελειώσει...].