Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2008

α-μπα;


το μπρίστολ μπορεί με την πρώτη να μην σου κάνει καμιά εντύπωση, βαρετά κτήρια [ούτε καν άσχημα], λιγοστοί άνθρωποι στους δρόμους, καθόλου πράσινο [κάτι περίεργο για αγγλική πόλη], γκρίζο, μουντό και με μόνιμο ψιλόβροχο που σε μουσκεύει ως το κόκκαλο, χάλια μαγαζιά [δεν βρήκα κανένα απ' τα βιβλία που έψαχνα και στα dvd έχουν μόνο μπλοκμπάστερ και τηλεοπτικές σειρές], ένα εμπορικό κέντρο της καταστροφής, ένα μουσείο πολύ μέτριο, καταθλιπτική ατμόσφαιρα που το κρύο την κάνει ακόμα χειρότερη [έτσι εξηγείται γιατί όλοι φτιάχνουν μουσική που θέλεις να κόψεις τις φλέβες], αλλά...
αλλά έχει κάτι το μεταμορφώνει μετά τις 8 το βράδυ και φαίνεται σαν άλλη πόλη: πάρα πολλούς νέους ανθρώπους. ή μάλλον το βράδυ έχει μόνο νέους ανθρώπους. εκεί γύρω στα 20 ή και μικρότερους, που γεμίζουν τους δρόμους και τα μαγαζιά, κυκλοφορούν με κοντομάνικα και εξώπλατα [όταν εσύ έχεις τυλιχτεί με κασκόλ και παλτό και πάλι τουρτουρίζεις] και πίνουν ποτά όρθια μέσα στο κρύο [επίσης, κατουράνε όπου βρουν, αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα -πέρναγαν δίπλα τους οι έφιπποι μπάτσοι με τα κίτρινα αδιάβροχα και τα φωτάκια στην πλάτη και δεν τους ενόχλησαν καν]. την ημέρα, το πανεπιστήμιο που γυρίστηκε το starter to ten είναι μάλλον το πιο ενδιαφέρον σημείο της πόλης. τη νύχτα όλο το κέντρο είναι εντυπωσιακά ζωντανό. δεν ξέρω αν αυτό γίνεται συνέχεια ή πετύχαμε στην περίοδο. όλα εδώ θυμίζουν απόκριες [πρόσεξα πάντως δυο μαγαζιά με στολή μπάτμαν στη βιτρίνα, στο ένα είχε και τον ρόμπιν]. πρόσεξα και δυο απίθανα έργα του μπάνκσι σε τοίχους, αλλά δεν βρήκα πουθενά φίλμ για την πολαρόιντ για να τα φωτογραφήσω. σε ένα ολόκληρο μπρίστολ δεν βρίσκεις φιλμ για πολαρόιντ, όπως δεν βρίσκεις πουθενά κασέτα, η κασέτα είναι προϊόν του προηγούμενου αιώνα, την ξεχνάμε [κι αν έχεις δημοσιογραφικό με κασέτα το πετάς στα σκουπίδια]. μετά από δυο ώρες περπάτημα βρήκαμε κάπου μια δεκάδα ξεχασμένες TDK, αλλά τις πούλαγαν πακέτο, [τι να τις κάνεις 10 κασέτες το 2008, πού να τις παίξεις;], anyway, επειδή ήταν πιο φτηνές από μαγνητόφωνο που γράφει σε mp3 ο άνθρωπος αναγκάστηκε να αγοράσει τις τελευταίες κασέτες του μπρίστολ.
αυτό που συνέβη στο αεροπλάνο που μας μετέφερε δεν ήταν κενό αέρος, αλλά κεραυνός στο δεξί φτερό [!], που σημαίνει ότι βάση του νόμου των πιθανοτήτων δεν πρόκειται να μας ξανασυμβεί, αλλά επειδή υπάρχουν κι άλλοι ένα σωρό νόμοι, κανείς δεν θέλει να ξαναμπεί σε αεροπλάνο.
σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να μείνω για πάντα εδώ.
υ.γ. μέχρι να ηρεμήσει πάλι ο web sheriff μην ανεβάζετε άλμπουμ στο cbox, και btw, το nodatta δεν έκλεισε μόνο του, το έκλεισαν... [το cbox το άδειασα για ευνόητους λόγους].
υ.γ2. δοκίμασε να ανεβάσεις το dancing queen των abba στο rapidshare κι αν τα καταφέρεις με τον κανονικό τίτλο του, θα έχεις δώρο! είναι forbidden to be shared και blacklisted! [άρχισαν οι απαγορεύσεις;].