Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2008

είναι ωραία στον παράδεισο;


λοιπόν, αυτός ο τύπος δεν είναι μόνο "φανταστικοί ήχοι", είναι και kitephonics που είναι διαφορετικός και ακόμα καλύτερος. στις 11 του μήνα [την άλλη παρασκευή το βράδυ] παίζει με τους elica και chronik & roger doring στο διήμερο φεστιβάλ του kinky kong ''artvert festival'' [11+12/01]. θα ακολουθήσουν κι άλλα κομμάτια απ' τα γκρουπ που συμμετέχουν [όλα ελληνικά, μερικά εμφανίζονται για πρώτη φορά σε κοινό].
το in heaven, το κομμάτι απ' το eraserhead του lynch, το έχει μετατρέψει σε αυτό:
in heaven-kitephonic
s
Ποιοι είναι οι Φανταστικοί Ήχοι; Πες μου μερικά πράγματα για σένα.
Οι ΦΗ είναι το όνομα που χρησιμοποιώ όταν φτιάχνω κομμάτια που έχουν σαν βάση τα samples εγχώριας παραγωγής, έως τα τέλη των ‘70s. Επίσης γράφω μουσική και σαν Kitephonics.
Πώς θα χαρακτήριζες τη μουσική σου;
Αυτό είναι δική σου δουλειά και είμαι πολύ περίεργος να το ακούσω.
Γιατί αυτή η εμμονή με τα κομμάτια των 60s [και λίγο 70s]; Μαριάννα Τόλη ή Μπέση Αργυράκη; Το ξέρεις το μπιχλιντιντιντι Αιγαίο;
Τα βρίσκω πολύ διασκεδαστικά στην πλειονότητά τους, ενίοτε με σπουδαία παιξίματα. Είναι τραγούδια που μου αρέσουν και νομίζω ότι όλη αυτή η σκηνή ήταν πολύ σημαντική, είτε μιλάμε για αφελή pop κομμάτια, είτε για το φοβερό progressive των Ακρίτας. Δεν το ξέρω το μπιχλιντιντιντι Αιγαίο, ξέρω όμως το ντάρι ντάρι - ντάρι ντάρι, στο γιαλό πετούν οι γλάροι. Και πάντα είχα αδυναμία στις μελαχρινές.
Είναι ο Πασχάλης ο Paul Anka της Ελλάδας; Ποια είναι η σχέση τους εκτός από το Pa στην αρχή του ονόματός τους;
Τον Paul Anka τον έχω ακούσει μονάχα σαν όνομα. Ο Πασχάλης πάντως έχει πολύ ωραία φωνή.
Πες μου έναν λόγο που σου αρέσει ο Κώστας Τουρνάς.
Έχει μια πολύ συγκινητική χίπικη αφέλεια, κυρίως στα 3 πρώτα albums του. Επίσης μερικά σπουδαία κομμάτια. Συν το ότι έβγαλε το ελληνικό Ziggy Stardust, τα Αστρόνειρα – και μόνο σαν εγχείρημα είναι διασκεδαστικό, ειδικά όταν όλοι γύρω σου ακούνε Θεοδωράκη.
Έχεις κυκλοφορήσει κάτι; Ετοιμάζεις κάποια κυκλοφορία;
Έχω κυκλοφορήσει 3 albums διαθέσιμα δωρεάν στο internet και ετοιμάζω το τέταρτο.
Είναι τα samples ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξει κάποιος μουσική σήμερα; Ποιοι σε έχουν επηρεάσει απ’ τους καλλιτέχνες του είδους;
Το να χτυπάς τενεκέδια μεταξύ τους και να τα ηχογραφείς με ένα μικρόφωνο είναι πιο εύκολο τεχνικά, το θέμα και στις δυο περιπτώσεις είναι τι θα βγει. Δεν θεωρώ το να φτιάχνεις μουσική εύκολο πράγμα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Σαν ΦΗ, εκτός από τα ελληνικά σχήματα, θεωρώ βασικές επιρροές τους Boredoms, τoν Captain Beefheart, τον Joe Meek και τον Arthur Brown.
Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σου δίσκος για το 2007;
Το live των Boredoms. Και ο πιο πολυπαιγμένος το mix του Kode 9 για το Sonar.
Μετά τη μεγαλειώδη εμφάνισή σου στα Yuria [δεν σε είδα, σε άκουσα], μέχρι πού σκοπεύεις να φτάσεις; Ποιο θα είναι το επόμενο live σου;
Περάσαμε πολύ καλά στα Yuria…Θέλω να κάψω ένα PA μαζί με τον DJ Anarxx, δεν ξέρω που θα είναι ακριβώς. Ελπίζω να με καλέσει κάποιος να παίξω γιατί το διασκεδάζω πολύ.
Υπάρχει μέλλον στην ελληνική σκηνή [και ποια είναι αυτή ακριβώς;]
Υπάρχουν πολλές και καλές κυκλοφορίες για κάθε γούστο συν ένα σωρό ταλαντούχοι άνθρωποι με σελίδα στο myspace. Mου αρέσει πολύ ο Larry Gus και ο Ιοn. Αγαπημένοι μου και ενεργοί ακόμα οι Lost Bodies, παιδιά σας αγαπάω.
και για να μαθαίνουν οι νεότεροι, μια ευγενική προσφορά του ιεκ έντεκα: