Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2007

spyweirdos


απ' το δελτίο τύπου:
Η creative space με το δωδέκατο της release παρουσιάζει την νέα δουλειά του Spyweirdos, Σπύρου Πολυχρονόπουλου, ένα album δέκα νέων tracks, συνοδευόμενο από ένα dvd με 10 videos του Άρη Μιχαλόπουλου, εμπνευσμένα από τα αντίστoιχα tracks του cd.
Ten numbers ο τίτλος, και δέκα άκρως συναισθηματικά ηχητικά τοπία, με ένα συνδυασμό minimal glitch electronica και ακουστικών οργάνων. Σε αυτό το album ο Spyweirdos αφήνει πίσω τα 4x4 beats και το φλερτάρισμα με το minimal techno και ρίχνει όλο το βάρος στο βάθος του ήχου και στην ατμόσφαιρα, με έξυπνες μεταβάσεις από ακουστικά σε ηλεκτρονικά sound collages. Όπως και στις προηγούμενες δουλειές του Σπύρου, το ακουστικό κομμάτι δεν αποτελείται απο samples ή προηχογραφημένα μέρη, αντιθέτως πρόκειται για θέματα γραμμένα και ηχογραφημένα πάνω στα tracks. Το πάντρεμα του ακουστικού και του digital ηλεκτρονικού γίνεται με απαράμιλλη μαεστρία, με το αποτέλεσμα να είναι πλούσιο σε αντιθέσεις, φέρνοντας στο νου εναλλαγές μεταξύ μέρας και νύχτας, ελπίδας και απογοήτευσης, κάτι εμφανές και μέσα από τα videos που παίζουν μεταξύ μαύρου και άσπρου, φωτός και σκότους. Το τοπίο είναι σε στιγμές γνώριμο, σε άλλες αγνωστο και μακρινό, ένα σημείο συνάντησης μέλλοντος και παρελθόντος...
Δέκα tracks, από τους μινιμαλιστικούς ρυθμικούς πειραματισμούς του 'first' και τα φωτεινά drones του 'second', στις ερωταπαντήσεις του τσέλου, του βιολιού και του πιάνο στο 'third' και τις μελαγχολικές χορεύτριες του 'fourth' , από τα βυθίσματα και το γλυκό θόρυβο του 'fifth', την μελωδία στο πιάνο του 'sixth', τον διαλογισμό στο τσέλο του 'seventh' και τα field recordings του 'eighth', στα μεγαλόπρεπα pads του 'ninth' και, τέλος, στο φουτουριστικό 'tenth'.
Ο Spyweirdos παρουσιάζει σίγουρα την πιο ώριμη δουλειά του, προσφέροντας στον ακροατή ένα ταξίδι μέσα από μονοπάτια που οδηγούν άλλοτε στο συναίσθηματισμό της electronica και άλλοτε στο δέος της ακαδημαικής ηλεκτρακουστικής μουσικής.
Η παρουσίαση του album, με το οπτικοακουστικό υλικό σε live εκτέλεση απο τον Spyweirdos με χρήση νέων τεχνολογιών στο χειρισμό (audio cubes) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στο Bios (πειραιως 84) στην Αθήνα και την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο ξυλουργείο του Μύλου στην Θεσσαλονίκη, μαζί με ένα live performance του Murcof, ένα από τα πλέον μεγαλύτερα ονόματα τις παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής, υπεύθυνου και για το post production του 'ten numbers'
.
Artist: Spyweirdos, Title: Ten Numbers, Format: cd + dvd, Cat Number: CS012, Release Date: 12.1.08
www.creativespace.gr, www.spyweirdos.com, www.myspace.com/spyweirdos
[υ.γ. οι αλυσίδες στο ψάρι είναι μοντάζ]