Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2007

κτελ 46, ΑΧΜ 4100 18:30, αθήνα-λαμία


στο κτελ αθηνών-λαμίας, των 6:30. αύριο είναι το **** δικαστήριο για παράβαση ορίου ταχύτητας στην εθνική, 160, με όριο το 120. στη λαμία. ευτυχώς που δεν είμαι απ' την κομοτηνή [μια χαρά είναι η κομοτηνή, τυχαίο το παράδειγμα, για έμφαση στο μακριά]. ούτε απ' τη λαμία είμαι, αλλά ας όψεται το ασιμί [όχι το χρώμα, το άλλο]. το λεωφορείο γεμάτο, προσπαθώ να διαβάσω τις εφημερίδες με το λιγοστό φως, δίπλα δυο φαντάροι αγωνιούν επειδή πρέπει να είναι στο στρατόπεδο στις 10 και η ώρα είναι ήδη 8. το λεωφορείο κάνει στάση στο 90. κανονικά η στάση είναι 15 λεπτά, μείναμε 45, ο οδηγός έχει πάθει αμόκ κι βρίζει με χριστοπαναγίες.
σε έξαλλη κατάσταση σφουγγαρίζει το διάδρομο και μας λέει να περιμένουμε μέσα στο μαγαζί για να μην κρυώσουμε. πλησιάζω να μάθω τι στο καλό συμβαίνει, κανείς δεν τολμάει να τον ρωτήσει γιατί πιο πολλές πιθανότητες είχε να ήταν να λάβει καμιά ανάποδη, παρά απάντηση. κάποιος κακόμοιρος είχε δίπλα απ' τη θέση του κάνει εμετό.
μείναμε στο 90 ακριβώς 45 λεπτά για να περάσει το όχημα τρία χέρια με άζαξ. δεν είναι η καθυστέρηση, είναι ο τρόπος. ένας επιβάτης έκανε στο διάδρομο εμετό. δεν ξέρω πόσο σοβαρό παράπτωμα είναι να κάνεις στο κτελ εμετό, είναι σίγουρα αηδιαστικό για τους υπόλοιπους επιβάτες. μπορεί όμως αυτό το παράπτωμα να δώσει το δικαίωμα στον ελληνάρα οδηγό να στολίζει ηλικιωμένο άνθρωπο με κοσμητικά μπροστά σε όλους: μεθύστακα, κλπ κλπ και του γαμάει απανωτά και το χριστό και την παναγία για μία τουλάχιστον ώρα; [ο ανθρωπάκος προσπαθεί να εξηγήσει ότι ήταν απλά άρρωστος και ότι δεν πρόλαβε να ζητήσει σακούλα]. όταν δοκίμασε να ανέβει στο λεωφορείο, μόνο που δεν τον πέταξε με τις κλωτσιές, τον κατέβασε για να πάρει το επόμενο όχημα που θα πέρναγε σε μια ώρα [είχε πληρώσει κανονικά εισιτήριο, το οποίο στο επόμενο θα ήταν άκυρο]. αν δεν είχαν διαμαρτυρηθεί κάποιοι τολμηροί απ' τους επιβάτες, θα τον είχε αφήσει στο 90. στο δρόμο δεν σταμάτησε να τον βρίζει και να τον ξεφτιλίζει, μουρμουρίζοντας τα ίδια και τα ίδια, λες και του έβαλε φωτιά στο όχημα και το έκαψε. προσπάθησα να τον ρωτήσω πόσα χρόνια οδηγός είναι κι αν έχει ακουστά τα δικαιώματα των επιβατών ή τη λέξη αξιοπρέπεια. δεν δεχόταν κουβέντα. αν δεν υπήρχαν αυτόπτεις μάρτυρες θα τον είχε σπάσει στο ξύλο κι αν μπορούσε μπορεί και να τον σκότωνε.
αυτά.